Viro iskazao interes za Tvornicu šećera Osijek, ali nema još dogovora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. ožujak 2015. u 15:42
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Potvrđujemo da postoji obostrani interes, međutim, opovrgavamo tvrdnju da je konačni dogovor postignut, naveli su iz Termes Grupe.

Iz osječke Termes grupe u petak su potvrdili da je interes za Tvornicu šećera Osijek iz njihova sastavu interes iskazao i Viro, no opovrgavaju medijske napise da je postignut konačni dogovor.

"Interes za Tvornicu šećera Osijek postoji u zadnjih nekoliko godina, a između ostalog interes je i iskazao Viro, odnosno glavni dioničar Vira i Sladorane Marinko Zadro. Potvrđujemo da postoji obostrani interes, međutim, opovrgavamo tvrdnju da je konačni dogovor postignut", navodi se u odgovoru Termes grupe na upit Zagrebačke burze vezano uz tekst u Poslovnom dnevniku da je "Pipunić popustio i odlučio prepustiti šećeranu Zadri".

U priopćenju Termes grupe navodi se i kako su "u zadnjih nekoliko godina vođeni razgovori vezano za prodaju, pripajanje, spajanje Tvornice šećera Osijek kao i razgovori vezano za određene oblike poslovne suradnje s bitnim proizvođačima šećera na području Europske Unije".

Iz Vira su pak priopćili kako Viro tvornica šećera svakodnevno obavlja brojne razgovore s brojnim poslovnim partnerima, gdje se razmatraju razne opcije mogućeg unapređenja poslovanja Društva.

"U tom je smislu u prethodnom razdoblju u tim poslovnim razgovorima jedna od tema bila i konsolidacija šećerne industrije u Hrvatskoj za koju postoji obostrani interes, posebice u svjetlu poslovanja na zajedničkom europskom tržištu nakon ulaska Hrvatske u EU", ističu iz Vira te dodaju kako će o svim značajnim informacijama vezanim za svoje poslovanje pravodobno obavijestiti javnost.

Poslovni dnevnik danas navodi neslužbene informacije da su glavni dioničar Vira i Sladorane Marinko Zadro i vlasnik Tvornice šećera Osijek Marko Pipunić pred sklapanjem ugovora o prodaji osječke tvornice Zadri i partnerima.

Temeljni dogovor pregovarača je postignut, te se, kako piše taj list, formalno stavljanje potpisa na ugovor očekuje do konca ožujka, najkasnije u prvom tjednu travnja.

Uslijed navedenih medijskih informacija cijena dionice Termes grupe na Zagrebačkoj burzi je oko podneva skočila nešto više od 30 posto, na 108 kuna, uz 571.000 kuna prometa.

Burza je pak te dionice razvrstala u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o prodaji Tvornice šećera Osijek.

Cijena dionice Vira, pak, poskupjela je 6,33 posot, na 319 kuna, no uz promet ispod 13.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close