Vinarima do 80 tisuća eura potpore, ali ne za njihovu proizvodnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2019. u 15:21
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u petak natječaj za potpore iz “vinske omotnice” namijenjene informiranju o odgovornoj konzumaciji vina i rizicima povezanim sa štetnom konzumacijom alkohola te o sustavima zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla Europske unije.

Razina potpore iznosi do 80 posto ukupno prihvatljivih troškova i odnosi se na sredstva EU-a. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 100.000 eura, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja ove godine.

Korisnici mjere mogu biti stručne organizacije, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije i javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika državnog proračuna.

Među dozvoljenim troškovima su sudjelovanje u informativnim kampanjama, na događanjima, sajmovima i izložbama, oglašavanje u medijima, izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica te administrativni troškovi i troškovi osoblja.

Komentirajte prvi

New Report

Close