FOTO: Već se traže radnici za sezonu, ovo su plaće koje se nude

Foto: Dubravka Petrić / Pixsell Foto: Dubravka Petrić / Pixsell

Prema podacima HZZ-a, koji je proveo anketu među svima nezaposlenima, oko 20.000 njih iskazalo je želju za radom u idućoj turističkoj sezoni.

Gotovo 4000 građana iz cijele Slavonije slijevalo se danas u Osijek, na Dane poslova u turizmu. Svi su oni voljni raditi u sezoni, mnogi od njih takva iskustva već i imaju, a u potragu za radnicima u slavonsku se metropolu zaputilo 78 poslodavaca, javlja Večernji list.

Prema podacima HZZ-a, koji je proveo anketu među svima nezaposlenima, oko 20.000 njih iskazalo je želju za radom u idućoj turističkoj sezoni. Cilj je domaću radnu snagu zaposliti u našoj zemlji.

Najtraženiji su konobari, kuhari, sobarice, spremačice, recepcioneri... Plaće su, primjerice, od 3500 do oko 5000 kuna za spremačice, dok kuhari zarađuju tisuću eura i više. Jadran d.d. iz Crikvenice traži čistačice, sobarice, kuhare, konobare, pomoćno osoblje..., a kažu da je minimalna plaća za sobaricu 3.500 kuna.

Komentari (1)
  • manigoldo
    manigoldo 20:51 18.1.2019.

    Svjedoci smo da većina velikih turističkih tvrtki i dalje forsira male plaće kako bi smanjile interes lokalnog stanovništva i sindiklano organiziranje. Tu je i želja da država poveća kvote za uvoz radnika. Sad se već spominju Filipinci, uz čiju bi pomoć trebali održati plaće niskima i u narednom razdoblju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!