Valamar u idućoj godini ulaže 170 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 20. listopad 2012. u 10:31
Ilustracija (PXL)

U Valamaru su prvi put u desetgodišnjoj povijesti grupacije dosegnuta četiri milijuna noćenja.

Turistička grupacija Valamar u posljednjih je deset godina gotovo udvostručila prihod, pohvalili su se na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Valamarovu Hotelu President na Babinu kuku domaćini Dana Hrvatskog turizma, dvodnevne manifestacije koja je završila u petak dodjelom nagrada najuspješnijim turističkim mjestima, tvrtkama i pojedincima.

U prvih devet mjeseci ove godine prihod grupacije u koju ulaze Riviera Adria i dubrovački Babin kuk, dosegnuo je 952 milijuna kuna, što je 12 posto više nego u prošloj godini, uz dobit razdoblja od 232,5 milijuna kuna.

Također, u prvih devet mjeseci ostvareno je osam posto više noćenja nego lani. Istovremeno, u Valamaru su prvi put u desetgodišnjoj povijesti grupacije dosegnuta četiri milijuna noćenja, odnosno u prvih devet mjeseci 2012. ostvareno je četiri milijuna i 75 tisuća noćenja, otkrio je novinarima Peter Fuchs, predsjednik uprave Valamara, najavljujući ulaganja u 2013. u iznosu od 170 milijuna kuna. Najveća investicija u iznosu od oko 60 milijuna kuna je obnova hotela Valamar Sanfior i apartmana Lanterna u Rapcu, koji su nosili dvije zvjezdice. Novi proizvod Hotel & Casa Valamar Sanfior bit će namijenjen aktivnim obiteljima i parovima. Druga najveća investicija je Camping Krk, odnosno eco-friendly obiteljski kamping resort nadomak grada Krka, dosadašnji naturistički kamp Politin koji mijenja ime i prelazi u tekstilni kamp s četiri zvjezdice.

Komentirajući iduću sezonu, Fuchs je istaknuo da je velik izazov pitanje još uvijek neriješene situacije oko turističkog zemljišta, što koči daljnja ulaganja u razvoj kampova.

"Očekujemo da će se uskoro riješiti pitanje turističkog zemljišta. Od ove godine država će od nas tražiti koncesijske naknade za korištenje turističkog zemljišta, no koncesijskih ugovora i dalje nema", zaključio je Fuchs.

Komentirajte prvi

New Report

Close