Valamar s AZ mirovinskim fondovima predao obvezujuću ponudu za Hotele Makarska

Autor: Marija Crnjak , 27. prosinac 2017. u 15:12
Arhivska fotografija: Zvonimir Pandža / Pixsell

Plan je uložiti u razvoj destinacije Makarska s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći i otvaranja novih radnih mjesta, kažu u Valamaru.

Valamar Riviera dostavila je danas Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija, objavila je kompanija.

Kao u slučaju rapskog Imperiala i hvarskih hotela Helios Faros, u akviziciju Valamar ponovno ulazi s mirovincima, sklopili su ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba, kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

"Privatizacijom društva Hoteli Makarska d.d. , Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi  imaju namjeru značajna sredstva uložiti u razvoj destinacije Makarska s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći i otvaranja novih radnih mjesta u interesu svih dionika Društva i lokalne zajednice.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi time nastavljaju uspješan model ulaganja kojim su 2016. godine zajednički realizirali akviziciju Imperiala d.d. na otoku Rabu gdje se u sinergiji znanja vodeće turističke kompanije i snage mirovinskog fonda ulaže u razvoj hrvatskog turizma. Nakon restrukturiranja i reorganizacije, ove godine će Imperial d.d. uložiti 72 milijuna HRK u rekonstrukciju objekata čime je započet novi razvojni ciklus poduzeća, ističu u Valamaru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zanima me, da li još uvijek grof Georg Eltz, pati za Vukovarskim dvorcem? Akvizicijama sa mirovinskim fondovima itekako i višestruko je izvedena denacionalizacija i dobio je više „Vukovarskih dvoraca“ nego mu to objektivno pripada!!!
Akvizicije,akvizicije,akvizicije i kako se u nekoj prići kaže: ništa više ne nauči pačurlija ta nego što je prije znala: kva,kva,kva

New Report

Close