Uz cigarete, na kiosku mu naplatili i “uslugu prodaje”

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2016. u 11:15
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ukupni je račun tako 28 kuna, a zbilo se to u poslovnici tvrtke Kiosk Plus.

Kutija cigareta stajala ga je 26 kuna, no to nije konačni iznos koji je jedan kupac na kiosku u Malinskoj nedavnoplatio. Prodavač mu je zaračunao još dvije kune, kako piše na računu, “za uslugu prodaje”.

Ukupni je račun tako 28 kuna, a zbilo se to u poslovnici tvrtke Kiosk Plus. Fotografija računa brzo se našla na internetu, i izazvala osudu i nevjericu. Postavilo se i pitanje zakonskog uporišta, no vlasnik te vukovarske tvrtke ne vidi ništa sporno. – Nije to nikakva prijevara, krađa, već opstanak moje obitelji i naših 40 radnika. Propadamo – pravda se pak Zlatko Stipić, čelnik Kioska Plus.

Kako piše Večernji list, tvrtka ima 16 poslovnica u Slavoniji te ljeti još šest na jadranskoj obali. Naplaćivati “uslugu prodaje” počeo je, nastavlja, u travnju, a odnosi se to isključivo na cigarete koje se najviše i prodaju.

Komentari (7)
Pogledajte sve


Ako mogu banke zaračunavati vođenje tekućeg računa zašto ovaj ne bi mogao zaračunavati uslugu prodaje?

Je li to običaj, da se na kiosku zaračunava posebna naknada za uslugu? Ovo u bankama je uzus po cijelom svijetu, tako da ti usporedba nema smisla. Ako je ovo pak istina, onda će dotični svoj propust tek shvatiti kad ga kupci budu zaobilazili u širokom luku i kad bude morao svoj kiosk zaključati izvana i to “navjek”.


Ako mogu banke zaračunavati vođenje tekućeg računa zašto ovaj ne bi mogao zaračunavati uslugu prodaje?

Naravno da moze.
Jos jedan u nizu naslova za skupljanje klikova.

Ako mogu banke zaračunavati vođenje tekućeg računa zašto ovaj ne bi mogao zaračunavati uslugu prodaje?

Ja sam u jednom hotelu u Dalmaciji (na moru) prije nekoliko godina platio 15 eura za sok od naranče (u tetrapaku). Mogao samo ga vratiti i zahvaliti se, ali nisam. Odužio sam im se tako da više nikad neću odsjesti i potrošiti ijednu lipu u tom i sličnim hotelima. Ako je to upravitelju normalno onda neka njega i njegove namještenike plaćaju budale kojima novac raste po dvorištu.

PS: Članak, kao i svi ovakve vrste, na razini osnovnoškolaca. Pojave opisane u članku za kaznenu prijavu.

New Report

Close