U optjecaj pustili više od 170 tisuća krivotvorenih eura, ispituje ih Uskok

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2013. u 14:14
Thinkstock

Na ispitivanje u sjedište USKOK-a danas su dovedeni osumnjičeni pripadnici skupine krivotvoritelja novca, uhićeni u jučerašnjoj akciji koju su USKOK i policija provodili u suradnji s Europolom.

Na ispitivanje u sjedište USKOK-a danas su dovedeni osumnjičeni pripadnici skupine krivotvoritelja novca, uhićeni u jučerašnjoj akciji koju su USKOK i policija provodili u suradnji s Europolom.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da se uhićene povezuje s krivotvorenjem i stavljanjem u optjecaj više od 170 tisuća eura, no nagađa se da bi krajnji iznos krivotvorenog novca mogao biti višestruko veći.

Neslužbeno se doznaje da je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici prijepodne dovedeno 11 osumnjičenika. Zatraži li tužiteljstvo da se neki od njih zadrže u istražnom zatvoru oni će nakon ispitivanja biti izvedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, a ročište će najvjerojatnije biti zakazano za sutra ujutro.

U sličnim slučajevima USKOK je tražio pritvor za one koje bi na slobodi mogle utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo, dok su obranu sa slobode omogućavali osumnjičenicima koji su priznavali nedjelo.

U USKOK-u i policiji o slučaju nisu željeli davati nikakve informacije, a Ravnateljstvo policije zakazalo je konferenciju za novinare u 15,30 sati.

Po pisanju medija, među osumnjičenima je i vlasnik lanca mjenjačnica Miro Čalušić koji je početkom siječnja, zajedno s nekoliko svojih suradnika, uhićen zbog plasiranja lažnih deviza, ali i sklapanja lihvarskih ugovora, prijetnji, prijevara, krivotvorenja isprava, krađa i krivotvorenja novca.

Jučerašnja akcija u medijima je zabilježena jer je jedan od uhićenika, u namjeri da pobjegne, na Aveniji Dubrava udario automobil koji mu se ispriječio na putu, nakon čega ga je policija sustigla. Kako je kod sebe imao ručnu bombu dio te ulica u istočnom dijelu Zagreba poslijepodne je bio blokiran.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close