U Novskoj u štrajku svi prosvjetari

Autor: Agencija VLM , 29. studeni 2012. u 13:23
Thinkstock

Posebno zahvaljujem roditeljima koji su shvatili ozbiljnost našeg prosvjeda i podržali ga na način da danas nisu poslali svoju djecu u školu, izjavila je sindikalna povjerenica Hrvatskog sindikata učitelja Irena Vuković.

Deseci tisuća zaposlenih u prosvjeti, znanosti i zdravstvu danas su stupili u jednodnevni štrajk upozorenja. Prosvjetari su svoje obećanje već ispunili, pa su tako školske klupe danas ujutro u većini škola bile prazne, pa tako i u Osnovnoj školi Novska te u osnovnim školama u Rajiću i Jasenovcu.

– Posebno zahvaljujem roditeljima koji su shvatili ozbiljnost našeg prosvjeda i podržali ga na način da danas nisu poslali svoju djecu u školu. Škola je inače organizirala prihvat učenika koji danas dođu u školu, no u školi se nije pojavio ni jedan. Svi zaposlenici Osnovne škole Novska odazvali su se štrajku, dakle odaziv je potpun – izjavila je sindikalna povjerenica Hrvatskog sindikata učitelja Irena Vuković.

Štrajkaju i medicinske sestre i tehničari, ali pacijenti ne bi trebali biti zakinuti za zdravstvene usluge. U Domu zdravlja Novska također su štrajkale članice nedavno osnovane podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

– Medicinske sestre danas su redovito obavljale svoj posao, noseći sindikalne bedževe, a u prosvjedu su se pridružile i sestre koje nisu članice sindikata – rekla je Vesna Stiplošek, predsjednica podružnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close