Novi trend u trgovini: Stalan posao imperativ, bit će mjesta i za umirovljenike

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Do jučer je malo kome zadavalo glavobolju ima li ili nema najbolje radnike, a danas se počinju za njih otimati.

Forma ugovora o radu na određeno vrijeme, za radnike dugoročno nepoželjna zbog nesigurnosti, u Hrvatskoj počinje uzmicati. Nova su kretanja zamjetna i u branši trgovine gdje je na djelu velika fluktuacija i prava borba među trgovcima za radnike.

Do jučer je malo kome zadavalo glavobolju ima li ili nema najbolje radnike, a danas se počinju za njih otimati.

Novi trend u trgovini

Velika je bitka za radnike u trgovini, pa čim se netko u probnom roku pokaže, odmah ga zapošljavamo, kaže član Upravnog odbora kutinske trgovačke tvrtke Lonije Drago Munjiza i otkriva:

“Kroz ugovor na neodređeno vrijeme vezujemo radnike – to je novi trend u trgovini, a čak smo počeli zapošljavati i studente kao prodavače na temelju novih zakonskih promjena. Bit ćemo spremni zapošljavati i umirovljenike čim se ozakoni nova mogućnost da rade četiri sata uz zadržavanje prava na isplatu mirovine”.

Munjiza dodaje da je to istodobno snažna poruka i mladima, ali i starijim radnicima kojima je od iznosa neto plaće bitnija sigurnost radnog mjesta, Munjiza je pojasnio razloge kako je na Upravnom odboru donesena odluka o zapošljavanju svih radnika isključivo na neodređeno.

Na njegov prijedlog ovaj veliki poslodavac i trgovac s liste top 10 prelazi na dominantan oblik rada u formi stalnog zaposlenja, pa od ukupno 998 zaposlenih samo 186 novozaposlenih koji su na probnom roku ostaje raditi na određeno.

No i njih čeka stalni posao nakon tromjesečnog razdoblja, ako prođu test radnih sposobnosti, navodi Munjiza koji je novu funkciju preuzeo prije pola godine zbog doprinosa korporativnom upravljanju te ciljevima rasta prihoda i profitabilnosti Lonije. Kao najveća članica grupacije Ultra Gros, Lonia posluje u pet županija, u kojima kad se izuzme sam Grad Zagreb odvija se 30% prometa tržišta maloprodaje hrane u RH.

Rastući lanac

U mreži imaju 244 prodajna mjesta, sa sestrinskim tvrtkama zapošljavaju 1135 radnika, a kontinuirano rastu i ove godine očekuje više od 700 milijuna kuna prihoda, što je prema Munjizi kombinacija organskog rasta i preuzimanja dijela prodavaonica u Zagrebu od trgovačkog lanca Diona te nekoliko poslovnica većeg formata trgovačkog lanca Billa.

 

17 posto

porasle su nedavno bruto plaće u Loniji

Zapošljavanje za stalno dolazi pak nakon prve metode poboljšanja uvjeta rada, a to je povećanje bruto plaće za oko 17% (po satima rada) - u 2018. isplaćeni prosječni neto iznos 3900 kn, dok je lani iznosio 3400 kn, a pokazuje se da će ih biti još, ovisno o zaoštravanju odnosa na tržištu. Dio trgovaca, npr. Konzum, Pevec i Tommy, daje podršku inicijativama za uvođenje ograničenja rada trgovina nedjeljom i praznikom. Lonia se tome pridružuje, pa Munjiza navodi da će u slučaju ozbiljne rasprave na svim razinama diskusija podržati prijedlog ograničenja i skraćivanja maksimalno mogućeg rada nedjeljom i praznikom. Tako se pod pritiskom rastućeg problema manjka radne snage ne samo mijenjaju kompanijske politike, već i poslodavci postaju predvodnici trenda izjašnjavanja što radnici kod njih mogu 
očekivati. Rad na neodređeno u trgovini istiskuje angažman na određeno, koji se tako svodi na zakonski predviđenu ulogu privremenog i povremenog angažiranja sukladno potrebama poslodavca.

Sindikati su se za ovo dugo borili, ali je očito trebalo pričekati da zapošljavanje na neodređeno postane prvorazredni interes poslodavca.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve