U Brodosplitu porinut brod za nautički turizam

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2013. u 17:01
Guliver/Thinkstock

Početna investicija ovog broda je oko 600.000 eura, a troškovi opremanja vjerojatno će iznositi još toliko, rekla je suvlasnica obrta “Pučanin” Amalija Grgat.

Brod za nautički turizam izgrađen za domaćeg naručitelja, privatni turističko-ugostiteljski obrt "Pučanin" iz Krila Jasenice, danas je porinut u Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata (Brodosplit-BSO) i već ovoljetne turističke sezone primat će goste na krstarenje Jadranom. Početna investicija ovog broda je oko 600.000 eura, a troškovi opremanja vjerojatno će iznositi još toliko, rekla je suvlasnica obrta "Pučanin" Amalija Grgat.

Po njezinim riječima, već od 1. srpnja brod će biti uključen u putničku agenciju "Katarina Live" s kojom obrt "Pučanin" ima ugovor o poslovnim odnosima. Klijenti su gosti visoke 'A kategorije' i vjerujem da će biti zadovoljni našim novim brodom i uslugama na njemu pri krstarenju Jadranom, rekla je Grgat. Direktor Brodosplit-BSO Damir Arapović kazao je kako je riječ o brodu dužine oko 37 i širine oko 8 metara, te je ovo drugi takav brod koji je ove godine porinut u Brdosplit-BSO, a koji je izgrađen za domaće naručitelje.

Odgovarajući na upite novinara Arapović je rekao kako od budućeg vlasnika splitskog brodogradilišta samoborske tvrtke DIV, s kojom se uskoro očekuje potpisivanje kupoprodajnog ugovora, očekuje novi početak i daljni opstanak i razvoj ovog brodogradilišta. "Očekujemo da će novi vlasnik donijeti nove poslove splitskom brodogradilištu i da će restrukturirati tvrtku", kazao je Arapović. Istaknuo je kako je Brodosplit-BSO spreman i za gradnju brodova za Hrvatsku obalnu stražu. "Godinama iščekujemo gradnju brodova obalne straže, ali ne znam kada ćemo to dočekati i ne bih se usudio to komentirati", dodao je Arapović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Slike???

New Report

Close