Turisti za 15.000 kn za Borisa Lalovca ‘hvataju’ prekršitelje

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2015. u 09:04
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski građani igraju “Traži račune i ulovi kune”, u kojoj u četiri kola mogu osvojiti 7500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna ili ljetovanje 2016. godine.

Ministarstvo financija organiziralo je tri nagradne igre – jednu za domaće, jednu za inozemne turiste i jednu za Čehe. Cilj je isti – skupljanje računa i pomoć Ministarstvu u kontroli prekršitelja.

Zašto Česi imaju posebnu igru “A gdje je račun”, pojasnio je ministar Lalovac:

"Češka je pokazala velik interes za kupnju hrvatskog softvera i idejnih rješenja vezanih za fiskalizaciju. U petak se u Dubrovniku sastajem s njihovim ministrom Andrejem Babišem. Kad sam bio kod njih, dogovorili smo ovu igru jer puno Čeha dolazi na našu obalu pa smo odlučili spojiti ugodno s korisnim", kazao je ministar Boris Lalovac za 24sata.

Dodao je da češko ministarstvo reklamira igru i upoznaje svoje građane s pravilima kao i Hrvatska turistička zajednica. Hrvatski građani igraju “Traži račune i ulovi kune”, u kojoj u četiri kola mogu osvojiti 7.500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna ili ljetovanje 2016. godine.

Česi u igri “A gdje je račun” te drugi inozemni turisti u igri “Molim račun” s 20 prikupljenih računa koje trebaju poslati na adresu Hrvatske lutrije mogu osvojiti ljetovanje 2016. u vrijednosti od 15.000 kuna. U igru ulaze sve kuverte pristigle do 9. listopada 2015.

Komentari (5)
Pogledajte sve


radim i ja pa mi uzimaju 50% od plaće, plus što još s ostatkom plaćam PDV. Znači ja sam budaletina, a ti si pametan što ukradeš 13% pdv koje sam ti ja platio? Nakaradnih li stvoreva u ovoj državi.

ako se ovo odnosi na moj prethodni post,a vjerujem da da, iako niste isključivo naveli da se meni obraćate ili citirate, moram vas sa žaljenjem izvjestiti da se niti bavim turizmom, niti potkradanjem države za 13%, obzirom da je u sektoru kojem pripadam PDV 25 % , htio sam naglasiti da od ove naše države ne treba praviti veći cirkus nego što već jeste, naročito u ovih 1,5-2 ljetnih mjeseci pred strancima, hoću reći da ministar zaduživanja ima na raspolaganju tolike uhljebe i mehanizme tijekom ostatka godine, da sezonu dočeka spreman kao zapeta puška, a ne da puškara okolo u jeku sezone, da mu se ozbiljni investitori i ulagači smiju, kada s vodenim pištoljem iskoči pred dijete sa sladoledom u ruci i traži valjani račun, ne čini li vam se da nije primjereno trenutku i vremenu, a nesagledive posljedice će ostavit na mladi hrvatski naraštaj u vidu traume, te je vrlo lako moguće da zamrze i more i sladoled, te će tako neki normalni
budući ministar ostati bez dobrog dijela domaćih potrošača tijekom ljetnih mjeseci i naravno bez prihoda, i na kraju primjetih da smo gotovo vršnjaci pa ne bi prije polaska u školu, bilo loše da vas dopunim da potkradanjem države nije u pitanju samo PDV, tu je 20% poreza na dobit, na desetke državnih nameta vezanih na prihod, te ostale uhljebarine, od kojih i najdomoljubniji poduzetnik već pomalo zazire, jer tko sve obveze normalno plaća, nakon ovih provedenih PSN, ispao je velika budaletina, gotovo kao i vi koji dajete od plaće 50% , gotovo toliko i malo više su i obveze poduzetnika, ako sve radi korektno, znači fifti fifti s državom, ne mogu shvatiti zašto smo rušili Franju Tahija i rastjerivali Turke, pa oni su bili živa jeftinoća, samo 10-ina, ne zagovaram dakle neplaćanje i potkradanje, reda mora biti, ali sve ovo s nagradnim igrama , prerasta djelovanje ozbiljne države, te postaju igre bez granica, dok na drugoj strani cure milijuni do milijardice, ali tko to smije propitivati, dakle, ne odgaja se dijete kada su vam gosti u kući, tada je već kasno


radim i ja pa mi uzimaju 50% od plaće, plus što još s ostatkom plaćam PDV. Znači ja sam budaletina,

Očito jesi kad u državi gdje je maximalna stopa poreza na dohodak 40% tebi uzmu 50%.

http://www.poslovni-info.eu/sadrzaj/porezi/novi-porezni-razred-i-iznos-osobnog-odbitka-ipak-od-112015/

turisti nam se smiju, koja je ovo sramota i sprdačina

radim i ja pa mi uzimaju 50% od plaće, plus što još s ostatkom plaćam PDV. Znači ja sam budaletina, a ti si pametan što ukradeš 13% pdv koje sam ti ja platio? Nakaradnih li stvoreva u ovoj državi.

New Report

Close