Niknuo trgovački centar na četiri etaže: Ukupna površina više od 23.000 kvadrata

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. listopad 2017. u 12:13
Za arhitektonsko oblikovanje zaslužna tvrtka Kap4 iz Zagreba PD

Svojom pozicijom i oblikovanjem Marisa će zasigurno postati jednom od karika urbanističkog razvoja, komentirao je direktor tvrtke Kap4 Nikola Miletić.

Trogir je bogatiji za novi trgovački centar, prostire se na četiri kata i ukupne je površine 23 tisuće kvadrata. Centar je nazvan Marisa i investicija je solinske tvrtke Megalit. Iznos ulaganja nije objavljen, no projektant, zagrebačka arhitektonska tvrtka Kap4, navodi da je projekt ostvaren u predviđenom roku od 14 mjeseci. Više od sedam tisuća četvornih metara kompleksa obuhvaća 237 parkirališnih mjesta, dok se prodajni prostor i ‘mall’ prostiru na 16.000 kvadrata.

U Marisi je 31 poslovni prostor. “Centar je položen iznad budućeg planiranog trajektnog pristaništa u Trogiru, a nudi trgovačke, sportsko-rekreativne, obiteljske i gastronomske sadržaje. Svojom pozicijom i oblikovanjem Marisa će zasigurno postati jednom od karika urbanističkog razvoja Trogira“, komentirao je direktor tvrtke Kap4 Nikola Miletić, koja je ovih dana dovršila i izgradnju novog vatrogasnog doma Trogir, ukupne površine od oko 2000 m². Kap4 je, inače, radio na projektima visokih zgrada u Zagrebu, kao što je Sky Office, brojnim trgovačkim centrima, a rekonstruirao je i stare objekte kulturne baštine, npr. Palaču Pejačević u Virovitici. Njihovi projekti su i Hotel Academia u Zagrebu, trgovački centar Mall of Split, OŠ Finida u Poreču te Trgovački centar u Opatiji, nastao nadogradnjom postojeće javne garaže, pojasnili su iz tog kolektiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close