Hrvatska pošta traži skladišta u Virovitici i Koprivnici

Autor: Marija Brnić , 19. veljača 2016. u 07:12
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Virovitici traže skladište s 200 kvadrata unutarnjeg prostora, a u Koprivnici 150 ‘pokrivenih’ i 180 kvadrata vanjskog prostora.

Hrvatska pošta, koja je stavljanjem u prodaju ili petogodišnji najam oko 90 vlastitih nekretnina na području cijele Hrvatske postala jedan od najaktivnijih igrača na domaćem nekretninskom tržištu, iznenadila je ovih dana i potragom za prostorima koje bi i sama unajmila za vlastite potrebe. Traži, naime, prikladne skladišne prostore na području Virovitice i Koprivnice.

Kandidati svoje ponude s procijenjenom vrijednošću najma po četvornom metru trebaju ekspresno dostaviti, jer rok istječe već idući tjedan, 24. veljače. Kako objašnjavaju u Pošti, nove prostore u tim gradovima u kojima su već prisutni žele unajmiti zbog nedostatka adekvatnih kapaciteta. Razlog je pojačanje postojećih kapaciteta za poboljšanje određenih postojećih paketskih usluga. Na području Virovitice uvjet koji ponuđači moraju zadovoljiti jest da skladište ima 200 četvornih metara unutarnjeg prostora, dok se u Koprivnici traži nešto manji unutarnji prostor, od 150 kvadrata, no i 180 kvadrata vanjskog prostora.

 

165milijuna

kuna planirano je kreditno zaduženje za logistički centar

U oba slučaja prednost će imati prostori s utovarno-istovarnom rampom s mogućnosti istodobnog pristupa za četiri vozila. Što se tiče prodaje i najma, nakon nekoliko uspjelih većih ugovora zaključenih prošle godine, pomaka nema. No, natječaji ostaju otvoreni i ponude se prikupljaju do svakog 15. u mjesecu. Novac koji uprihodi nekretninskim aktivnostima nacionalni poštanski operater planira usmjeriti u realizaciju velikog projekta gradnje sortirnog logističkog centra na području Velike Gorice. U gradnju novog centra, prema podacima iz DUUDI-jevih materijala za 2016., planira uložiti glavninu od predviđenih 193 milijuna kuna ulaganja za ovu godinu, ukupno 133 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta sortirnog centra procijenjena na 345 milijuna kuna.

Za gradnju centra planirano je i dodatno dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od 165 milijuna kuna. U tijeku je potraga za građevinskim tvrtkama za taj posao, a zbog velikog interesa potencijalnih kandidata upravo je prolongiran rok za predaju ponuda za idući mjesec, do 7. ožujka. Uz investicije, u ovoj godini, prema podacima dostavljenim DUUDI-ju, Hrvatska pošta planira  daljnju racionalizaciju poslovanja, no očekuje i smanjenje prihoda za gotovo 6 posto, na 1,49 milijardi kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close