Transparentnost, integritet i tehnička izvrsnost baza su uspješne tvrtke

Autor: Sponzorirani članak , 29. svibanj 2014. u 09:16
Kristijan Cinotti; Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Mazars Cinotti trenutno zapošljava više od 30 stručnjaka u područjima revizije, poreznog savjetovanja i računovodstva.

Kristijan Cinotti, partner je i direktor tvrtke Mazars Cinotti koja trenutno zapošljava više od 30 stručnjaka u područjima revizije, poreznog savjetovanja i računovodstva. Tvrtka je specijalizirana za porezno savjetovanje i reviziju malih i srednjih poduzeća, kao i za reviziju međunarodnih kompanija koje obavljaju djelatnost u Hrvatskoj.

Koji je poslovni fokus tvrtke?

Poslovanje u Mazars Cinotti poduzećima se temelje na 2 stupa: poštenje i profesionalnost. Vjerujemo da te dvije stvari nedostaju u našem društvu i samo ona revizorska društva koja su predana poštenju i profesionalnosti mogu očekivati dugoročni uspjeh. One revizorske kuće koje za glavni cilj imaju brzu i laku zaradu u što kraćem periodu, zanemarujući poštenje i profesionalnost će nestati u srednjem roku.

Kako je došlo do suradnje Mazarsa i Hrvatske?

Slijedeći naš cilj poslovanja s integritetom i neovisnošću, zaključili smo da možemo dobiti dodanu vrijednost kroz partnerstvo s internacionalnom revizorskom kućom koja ima iste vrijednosti i želju za pružanjem visoko profesionalnih usluga. Budući da je Mazars na globalnoj razini poznat kao takva revizorska kuća stupili smo u kontakt s njima.

Koje su prednosti te suradnje?

Kroz Mazars smo dobili pristup međunarodnoj specijalizaciji i znanju te pristup međunarodnoj bazi klijenata. Osim toga, naš mladi i ambiciozan tim je dobio priliku razvijati se u međunarodnom okruženju. U suradnji sa Mazarsom odlučili smo poslati nekoliko stručnjaka u veće urede Mazarsa na nekoliko mjeseci s ciljem zadobivanja međunarodnog know-how-a. Jako nam je važno ulaganje u naše zaposlenike, pri čemu smo osim ulaganja u ACCA, stručne interne i eksterne seminare, kroz Mazars dobili dodatnu polugu da naši stručnjaci rame uz rame sudjeluju na interesantnim internacionalnim projektima.

Koji su ciljevi Mazarsa u Hrvatskoj?

Mi to zovemo P&P, odnosno da kroz pošteno I profesionalno poslovanje budemo primjer i pokažemo da je u Republici Hrvatskoj moguće uspjeti radeći drugačije. Dominantno uvjerenje javnosti je da kako bi uspjeli u poslu u Hrvatskoj netko mora varati i napraviti neke ilegalne stvari. Mi želimo raditi drugačije, znači s integritetom i visokim profesionalnim standardima. Zapravo vjerujemo da je to jedini pravi put te želimo platiti cijenu koji integritet nosi sam po sebi. Do sada se to pokazalo kao prokušana strategija od koje ne mislimo odstupati. Moji menadžeri i ja smo se dogovorili da ako ne možemo tako raditi zatvorit ćemo firmu i tražiti posao negdje drugdje.

Koliko poslovne slobode imate? Kakva je kontrola u Mazarsu? Kakvi su odnosi internacionalnog predstavništva Mazarsa i Vas u Hrvatskoj?

Meni je jako važna sloboda I kvaliteta života, kako moja osobna tako i mojih ljudi. Slijedom toga, nisam prodao svoja poduzeća Mazarsu nego smo dogovorili partnerski odnos s Mazarsom.  Međutim, kako dijelimo iste vrijednosti poput transparentnosti, integriteta i tehničke izvrsnosti imamo dobru bazu za našu kooperaciju. Jedan od razloga zašto me je Mazars osvojio je činjenica da bilo koji partner zna plaću bilo kojeg drugog partnera na cijelom svijetu. Dakle, plaća glavnog partnera na globalnoj razini, kao I svakog drugog partnera je svima poznata. To Mazars čini jedinstveno transparentnom organizacijom.

Imate li koja posebna ovogodišnja dostignuća i uspjehe?  Što to Vama osobno znači?

Iako smo po  prihodima i broju zaposlenih rasli za više od 20% u prošloj godini, moje najveće postignuće su moji kolege i naši odnosi. Stvarno sam ponosan na to. Imao sam prilike uživati gledajući svoje ljude kako rastu u integritetu I karakteru. Iako je financijski uspjeh važan, gledam ga više kao posljedicu nego kao cilj. Moj fokus je integritet (moj osobni i mojih suradnika), te tehnička izvrsnost.

Kako se može postati dio vašeg tima? Kakva očekivanja imate od svojih zaposlenika?

Mi smo konstantno u potrazi za novim suradnicima koji nemaju samo tehničku izvrsnost nego prije svega dobar karakter i teže visokim etničkim standardima. Važniji nam je karakter jer se znanje lakše stječe od dobrog karaktera.

Imate li neki savjet za mlade poduzetnike? Kako postići što veću razinu uspješnosti u poslu?

Nemojte prodavati poštenje. Poštenje I profesionalnost su ključ za uspjeh i moguće je, iako teško, raditi dobar posao u Hrvatskoj s integritetom.

Prednost Mazarsa je u kulturnoj raznolikosti timova i njihovom razumijevanju lokalnih problema

 

Loïc Wallaert izvršni je direktor Mazarsa, međunarodne, integrirane i neovisne organizacije specijalizirana za usluge revizije, savjetovanja, računovodstva te porezne i pravne usluge. Od siječnja 2014. godine Mazars grupa je prisutna u 72 zemlje i oslanja se na stručnost 13.800 profesionalaca kako bi pomogli poduzećima – velikim međunarodnim kompanijama, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima i državnim tijelima u svakoj fazi njihovog razvoja.

Koliko je uspješno širenje brenda Mazars po svijetu?

Od 1995. godine i nastanka našeg integriranog partnerstva, odabrali smo razviti aktivnosti na međunarodnoj razini u skladu s potrebama i strategijama naših klijenata. Tijekom proteklih 15 godina, utrostručili smo globalnu pokrivenost. Danas nastavljamo širenje kako bi osigurali pružanje usluga od strane pravih timova klijentima bez obzira gdje se nalaze. I taj model je pokazao uspješne rezultate. Naša prilagođena rješenja s posvećenim timom stručnjaka koji kombiniraju poznavanje lokalnih tržišta i globalne tehničke stručnosti rezultirao je kontinuiranim rastom. Način rada Mazarsa odlikuje velika posvećenost jednostavnoj i brzoj reakciji prema našim klijentima. Dodana vrijednost koju pružamo našim klijentima je da u nestabilnim vremenima budemo pouzdan I stabilan partner kroz to što našim klijentima nudimo prilagođena rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

Kako birate koje će države postati dio vašeg internacionalnog tima i dobiti svoje predstavnike?

Strategija partnerstva je usko povezana sa strategijom našeg internacionalnog razvoja kao vodećeg globalnog igrača. Kako bi postala partner, zemlja se prvo mora uskladiti s našim vrijednostima i to je vrlo važno unutar Mazars-a.  Potrebno je također da se uskladi s našom razinom izvrsnosti za oboje, i za Grupu i za klijente kojima služimo. Biti partner također znači dijeliti našu strategiju vođenu našim kolegijalnim pristupom, našim vrijednostima i našom ambicijom. Mi udružujemo sve naše resurse, timove i vještine i naši partneri dijele sve rizike i nagrade partnerstva. Oni uvijek imaju jedan glavni cilj na umu – nuditi našim klijentima visokokvalitetne profesionalne usluge diljem svijeta.

Koje su prednosti suradnje Mazarsa i Hrvatske?

Mazars ima vrlo jake povijesne europske korijene i bilo je prirodno za nas da također budemo prisutni u Hrvatskoj. S obzirom na to da je Mazars selektivno i ima visoke standarde, mi smo zapravo tražili pravu revizorsku kuću godinama u Hrvatskoj. Danas smo vrlo sretni zbog odlične suradnje koju smo uspostavili s Kristijanom Cinottijem s kojim ostvarujemo našu „jedan tim koncept“ Mazarsovu filozofiju. Osim toga, ovo razdoblje ekonomske promjene donijelo je dobre temelje za izgradnju snažnog tima s kojim dijelimo visok nivo etičkih i tehničkih standarda s kojima smo spremni suočiti se s izazovima zajedničke budućnosti.

Koje ste ciljeve i poslovne planove postavili Hrvatskoj?

Na razini Grupe planiramo rasti zajedno s klijentima kojima služimo. Kulturna raznolikost naših timova i njihovo razumijevanje lokalnih problema daju nam dodatnu prednost u stvaranju rješenja izrađenih po mjeri diljem svijeta. U pogledu Mazarsa u Hrvatskoj, radujemo se odličnoj dosadašnjoj suradnji. U budućnosti želimo pozicionirati Mazars u Hrvatskoj kao vodeće poduzeće u području revizije, poreznog savjetovanja i računovodstva koje pruža visoko kvalitetne usluge, što je ključni dio Mazarsove strategije na globalnoj razini. 

New Report

Close