Totalna televizija prepreka za kupnju Nove TV

Autor: Marina Biluš , 16. studeni 2017. u 14:10
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vijeće za elektroničke medije: Zahtjev Slovenia Broadbanda nije u skladu sa zakonom.

Vijeće za elektroničke medije jučer je na službenim stranicama objavilo svoju odluku donesenu dan prije, u kojoj stoji da za odobrenje zahtjeva Slovenia Broadbanda za preuzimanjem punog udjela u Novoj TV ne postoje zakonski uvjeti.

Razlog je, preciziraju –  nedopuštenost koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

U daljnjem pojašnjenju da se zapravo iščitati da je problem u tome što je želju za preuzimanjem spomenute TV kuće podnio Slovenia Broadband, međunarodni holding pod čijom je "kapom", među ostalim, i zagrebačka Totalna televizija. A ona je, navodi Vijeće, mrežni operator u smislu Zakona o elektroničkim komunikacijama za pružanje javno dostupnih telefonskih usluga u nepokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži, usluga prijenosa slike, govora i zvuka putem elektroničkih komunikacijskih mreža te usluge davanja pristupa internetu. 

"Slijedom toga, na ovaj subjekt se primjenjuje odredba čl. 61, ZEM-a, prema kojoj operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 79. ovoga Zakona", stoji u objavi Vijeća za elektronične medije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close