Tomo Horvatinčić prodao Centar Cvjetni austrijskoj Supernovi

Autor: Ana Blašković , 23. siječanj 2017. u 22:01
Tomislav Horvatinčić, vlasnik Hoto grupe/M. L./PIXSELL

Vrijednost transakcije nije objavljena, no Supernova je preuzela, po procjeni između 40 i 60 milijuna eura duga Hoto grupe od austrijske HETA-e.

Centar Cvjetni, kontroverzni projekt investitora Tomislava Horvatinčića, ulazi pod kišobran austrijske nekretninske grupacije Supernova, doznaje Poslovni dnevnik.

>> Ekskluzivno: Supernova kupila od Horvatinčića Centar Cvjetni

Supernova u Cvjetni ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstvu s Hoto grupom, potvrdio nam je Krešimir Horvatinčić, sin Tomislava Horvatinčića zadužen za marketing. Premda se vrijednost transakcije ne otkriva, Supernova je preuzela, po procjeni između 40 i 60 milijuna eura duga, od nekadašnjeg Hypo Leasing Kroatien čiji je pravni nasljednik austrijska državna agencija HETA.

"Društvo Hoto grupa u procesu restrukturiranja svog poslovanja uspostavilo je strateško partnerstvo sa Supernova grupacijom", potvrdio nam je Krešimir Horvatinčić. Dodao je da će, uspostavom partnerstva sa Supernovom kao "renomiranom inozemnom poslovnom grupacijom u retail poslovanju, Hoto grupa biti u mogućnosti uspješno završiti cijeli proces poslovnog restrukturiranja i osigurati sve pretpostavke uspješnog nastavka poslovanja na hrvatskom tržištu".  Podsjetimo, Hoto grupa u prosincu je potvrdila je medijske natpise da je u postupku restrukturiranja unutar kojeg zasniva strateško partnerstvo s međunarodnim investitorom što uključuje kupoprodaju kompleksa Cvjetni, kao i ulaganja u prenamjenu Hoto centra u Sv. Nedelji u medicinsko-poslovni centar u kojem je planirana onkološka poliklinika.

Prema posljednjim dostupnim financijskim izvješćima, Hoto grupa krajem 2015. imala je 666,2 milijuna kuna kratkoročnog, te 5,8 milijuna kuna dugoročnog duga, a brojke za 2016. još nisu dostupne. Ulaskom Supernove Centar Cvjetni bi mogao dobiti novi vjetar u leđa. U nekretninskim krugovima može se čuti da je Supernova respektabilan igrač na tržištu nekretnina koji ima 'know how', ali i financijsku snagu da promijeni koncepciju posrnulom centru u te provede nužna ulaganja. Naši izvor ističu da je za očekivati "prijateljsko" preuzimanje u dogovoru obje strane te da ne bi bilo iznenađenje da Horvatinčić ostane u vlasništvu u manjinskom udjelu. Zaključenje deala u Supernovi, koja je prošli tjedan objavila preuzimanje Garden Malla u Zagrebu te četiri retail parka, zasad nisu htjeli komentirati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close