Tisak otvara 60 paketomata – Agrokor se širi na tržištu vrijednom 400 milijuna kuna!

Autor: Bernard Ivezić , 04. svibanj 2015. u 13:26
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Hrvatsko tržište dostave paketa čini trećinu vrijednosti ukupnog poštanskog tržišta u Hrvatskoj.

Agrokor širi svoj posao na poštanskom tržištu. Njegova tvrtka kćer planira u rujnu otvoriti 60 paketomata. Riječ je o posebnim sandučićima na kojima će se moći podići roba naručena putem interneta.

Hrvatsko tržište dostave paketa lani je prvi put premašilo 400 milijuna kuna i čini trećinu vrijednosti ukupnog poštanskog tržišta u Hrvatskoj. K tome, to je dio tržišta na kojem se ostvaruje gotovo cijela dobit u toj branši.

Agrokor je ovim potezom pretekao Hrvatsku poštu, kao tržišnog lidera na domaćem poštanskom tržištu, i General Logistics Systems (GLS), koji već u Sloveniji ima razvijenu mrežu paketomata.

Darko Gašpar iz Tiska kaže da intenzivno rade na razvoju poslovanja s dostavom paketa. Razvili su mrežu od tisuću kioska od kojih neki rade 24 sata dnevno.

"Nova Tiskova usluga Paketomat bit će dostupna na 50 lokacija u Hrvatskoj, a radi se o posebnim sandučićima koji kupcima omogućavaju da svoje pošiljke koje su naručili online pokupe u bilo koje doba dana", zaključuje Gašpar .

Agrokor je vijest o širenju poslovanja objavio danas u Zagrebu na konferenciji OMGcommerce 2015. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

PONY EKSPRESS!

djelatnice Tisaka obavljaju više operacija nego švicarski nožić i sve to za samo 2500,00 kuna i to nije sve, moraju održavati i okoliš

Nije mi jasno zašto bi netko preuzimao paket iz paketomata umjesto da mu dodje na kućnu adresu. Dodatna komplikacija

Ima li nesto cime se ovi ne bave?

New Report

Close