“Svjetleći divovi” na Uljanikovim dizalicama za nove pulske vizure

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. veljača 2014. u 08:22
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

“Svjetleći divovi” – naziv je jedinstvenog projekta osvjetljavanja dizalica brodogradilišta Uljanika koji su danas u Puli predstavili čelnici Turističke zajednice grada, predstavnici dizajnera, tvrtke Lumenarta i Uljanika.

"Svjetleći divovi" – naziv je jedinstvenog projekta osvjetljavanja dizalica brodogradilišta Uljanika koji su danas u Puli predstavili čelnici Turističke zajednice grada, predstavnici dizajnera, tvrtke Lumenarta i Uljanika, nakon što su sinoć pokusno osvijetljene dizalice.

U tijeku su radovi na prvim dvjema dizalicama kojima će, osvijetljenim posebnim reflektorima, Pula dobiti novu turističku atrakciju i brend.

"Ovaj projekt objedinjava jedinstvenu situaciju gdje dizalice, tzv. svjetleći divovi, koji su u uporabi za izgradnju brodova, postaju svijetleće skulpture te tako svakodnevno mijenjaju vizuru grada", istaknula je direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj, dodajući kako će biti osvijetljeno osam dizalica.

Po njezinim riječima, ima primjera u osvjetljavanju povijesnih mjesta, arheoloških nalaza te suvremene arhitekture, a "jedinstveni spoj dizalica koje svakodnevno rade u izgradnji brodova te spoj vrhunske tehnologije osvjetljavanja koja će pružati posjetiteljima i građanima nezaboravne vizure Pule čine taj projekt jedinstvenim u široj regiji".

Osnivač i direktor tvrtke Lumenarta Dean Skira rekao je da će "Svjetleći divovi" Puli dati jednu novu notu prepoznatljivosti. "Osim vrlo sofisticiranih reflektora koji se ugrađuju i instaliraju na dizalice, program upravljanja omogućavat će 16 tisuća različitih boja", dodao je.

"Koristit ćemo LED reflektore, najjače takve vrste koje smo montirali na dizalice visoke 100 metara. Sustavom će se upravljati softverom iz ureda naše tvrtke, a svaka dizalica komunicira wi-fi mrežom, imati ćemo mogućnost izdaleka programirati različite scene", istaknuo je Skira i dodao kako će se takvo jedinstveno osvjetljenje i 46 reflektora pozitivno odraziti na turističku ponudu Istre.

Direktor Uljanika poslovno-informacijskih sustava Hrvoje Markulinčić istaknuo je da će "Svjetlećim divovima" Pula dobiti drugačiju, posebnu i jedinstvenu prepoznatljivost, a Uljanik će i dalje gradnjom brodova tu vizuru svakodnevno mijenjati.

"Svjetleći divovi" svečano će zasvijetliti 3. svibnja u sklopu proslave Dana grada Pule.

Komentirajte prvi

New Report

Close