Stock grupa otkupila ponudbenu dokumentaciju za Badel 1862

Autor: Danijela Jozić / VLM , 26. studeni 2012. u 22:00
Stock Spirits grupa ima tvrtku u Hrvatskoj

Prema neslužbenim informacijama, tri strana ulagača žele napraviti due diligence Badela 1862.

Iako se o prodaji Badela 1862 iz Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) ne može dobiti službena informacija dok traje natječaj, kako doznajemo od 11 tvrtki koje su predale pisma namjere, zasad je jedna otkupila natječajnu dokumentaciju.

Navodno je riječ o Stock Spirits grupi, koja ima i tvrtku Stock d.o.o. u Hrvatskoj. Trošak ponudbene dokumentacije je dvije tisuće eura, usto uz obvezujuću ponudu zainteresirani moraju priložiti i ponudbeno jamstvo od milijun kuna. Neslužbeno doznajemo da se još dva strana investitora spremaju otkupiti ponudbenu dokumentaciju i priložiti jamstvo. O kome je točno riječ zasad je nepoznato, no navodno su već i tri zagrebačke konzultantske kuće angažirane za posao dubinskog snimanja stanja u Badelu 1862. Kako se šuškalo ljetos, pisma namjere za 65,84 posto dionica Badela 1862 na adresu AUDIO-a poslalo je 11 tvrtki među kojima su kineski Tadee holding (s kojim Badel ima "joint venture" tvrtku u Kini zbog izvoza na to tržište), ciparski Photos Photiades, Stock Spirits grupa, Podravka… Navodno je među zainteresiranima i tvrtka Adria Pacific iza koje se krije bivši predsjednik Uprave Badela 1862 Ante Perković.

Kupac Badela 1862 mora osigurati najmanje 106 milijuna kuna za dionice te 120 milijuna kuna za dokapitalizaciju društva. Uoči Vladine odluke o prodaji Badela 1862, koju treba obaviti AUDIO, negativne reakcije u poslovnoj javnosti izazvala je odluka Carinske uprave da blokira račun Badela 1862. Iako je napeta situacija riješena prošlog tjedna te se postigao dogovor s Carinskom upravom, navodno su čak pojedini vlasnici i predstavnici vodećih domaćih kompanija neslužbeno poslali poruku premijeru Zoranu Milanoviću da su takvi koraci nelogični te da Badelu 1862 treba omogućiti da prodajom ispliva iz višegodišnje agonije. Otezanje s natječajem i blokada izazvali su i strah u samoj tvrtki u kojoj radi 485 radnika, koji se boje da će Badel 1862 umjesto da bude prodan završiti u predstečajnoj nagodbi koja neće uspjeti te će tvrtka u konačnici biti likvidirana. 

Komentari (1)
Pogledajte sve



Nema BD62 spasa dok se ne izvrši deratizacija i polove štakorčine koje su ga dovele u takvo stanje . Naravno i Perković mora odgovarati za uništenje takve tvrtke !
Uništiti takvu tvrtku koja je imala prvoklasne proizvode : vina , vinjake , mirogojček , vlahov , likere , sokove, naru , inku ,pepsi , vodu , kapljicu …..i da nitko za to ne završi barem u Remetincu ?
Samo treba sljediti trag novca ! Nesrazmjer između imovine i zarada lopina sadašnjih i bivših !
Pa te lopine bi uništile tvrtku i da dilaju drogu !
Pij malo , pij dobro !
Živjeli !

Da potsjetim :
Cezar
Šljivovica
Vigor
Patria
Johnni Walker
Glembaj
Stock
Zrinski
Viarije Dingač
Daruvar
Križevci
Svirće
Smokvica
Vrbička Žlahtina …..
Kalničke vode
Nara
Pepsi
Inka …..
Napravili dug od 206.000.000,00 kn !
I niko još nije završio u Remetincu ?
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/teske-optuzbe-procitajte-pismo-malih-dionicara-badela-milanovicu-205561.aspx

I dalje prave ogromne gubitke a nitko nije završio u Remetincu !
Zar je teško pratiti trag novca ?
220.000.000,00 !
Kako je moguće uništiti takvu tvrtku ?
Perković uživa na Murteru uzgajajući masline a Zvjezdana je postala zvjezda u Ministarstvu .
Gospoda su nagrađena ko da su napravili dobit 220 miliona !
[/quote]

[/quote]
Novi gubitci 350.000.000,00 kn !

New Report

Close