Što čini poslodavca najboljim?

Autor: Objava za medije , 10. rujan 2013. u 11:13
Thinkstock

‘Najbolji poslodavac’ tradicionalno je anonimno istraživanje o organizacijskoj klimi i zadovoljstvu na radnom mjestu.

Najveće je priznanje kada vas najboljim poslodavcem proglase vlastiti zaposlenici. Stoga i ove godine, sve zainteresirane tvrtke bez obzira na svoju veličinu, imaju priliku sudjelovati u istraživanju 'Najbolji poslodavac'.

'Najbolji poslodavac' tradicionalno je anonimno istraživanje o organizacijskoj klimi i zadovoljstvu na radnom mjestu koje portal MojPosao provodi već sedmu godinu za redom.

Kako izgleda istraživanje Najbolji poslodavac?

Upitnik koji popunjavaju zaposlenici sastoji se od 80 pitanja koja su podijeljena u sedam kategorija:

  • korporativna komunikacija
  • organizacija rada
  • međuljudski odnosi
  • radni uvjeti
  • razvojne mogućnosti
  • lojalnost zaposlenih
  • zadovoljstvo radnim mjestom.

U istraživanju, koje svake godine obuhvaća po nekoliko tisuća zaposlenika, tvrtke s najboljim rezultatima stječu status Najboljeg poslodavca. Status im donosi konkurentsku prednost na tržištu rada, omogućuje privlačenje najboljih kandidata te zadržavanje kvalitetnih zaposlenika.

Titulu najboljih u 2012. odnijeli su Metro Cash&Carry u kategoriji velikih tvrtki, DHL International u kategoriji srednjih tvrtki, dok je među malim tvrtkama najzadovoljnije zaposlenike imala Red Bull Adria.

Na koji se način zainteresirane tvrtke mogu uključiti u istraživanje?

Istraživanje je namijenjeno svim tvrtkama koje razmišljaju na koji bi način mogle motivirati, povećati produktivnost zaposlenika i poboljšati radnu atmosferu, ali nisu sigurne što ih ograničava u tome.

Osim informacija o snazi i slabostima u upravljanju zaposlenicima, izvješće će im dati i mogućnost usporedbe s drugim tvrtkama koje pripadaju istom gospodarskom krugu.

Sve zainteresirane tvrtke mogu se uključiti u Istraživanje o najboljim poslodavcima do 1. listopada ove godine prijavom na službenoj stranici projekta: www.najboljiposlodavac.hr.

Istraživanje o najboljim poslodavcima u 2013. godini podržavaju: Selectio d.o.o. kao Stručni partner, Cotrugli Business School kao Edukacijski partner, zatim Lider, Otvoreni radio i tportal kao Medijski partneri te PosloviPuls kao Medijski prijatelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close