Srpski zrakoplovi koje je carina zaplijenila odletjeli iz Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2017. u 14:06
Foto: Thinkstock

S obzirom na to da su zrakoplovi bili zadržani kao osiguranje u slučaju da postoji carinski dug, odvjetnici AirPinka i Infinity Aviationa se nadaju da će postupka biti obustavljen jer nije tražen nikakav drugi oblik osiguranja.

Zrakoplovi srpskih aviokompanija Infinity Aviation i AirPink koje je hrvatska carina bila zaplijenila na Zračnoj luci Franjo Tuđman u utorak su odletjeli iz Zagreba.

Kako je za Večernji list kazala Dorotea Jurčić iz Odvjetničkog društva Dragičević i partneri, koje u Hrvatskoj zastupa te aviokompanije, u ponedjeljak im je stigla obavijest od Carinske uprave da su otpali razlozi za zadržavanje zrakoplova i da ne moraju platiti nikakvu kaznu. No carinski postupak je i dalje u tijeku. S obzirom na to da su zrakoplovi bili zadržani kao osiguranje u slučaju da postoji carinski dug, odvjetnici AirPinka i Infinity Aviationa se nadaju da će postupka biti obustavljen jer nije tražen nikakav drugi oblik osiguranja.

Jurčić navodi da još uvijek čekaju službeno rješenje carinske uprave hoće li te dvije aviokompanije teretiti za neki prekršaj ili ne. Cessna Infinity Aviationa koja je u vlasništvu srbijanskog poduzetnika Miće Jovanovića, zaplijenjena je na zagrebačkom aerodromu 4. studenog nakon što je iz Madrida u Zagreb prevezla nogometaša Matea Kovačića i njegovu suprugu Izabel. Avion AirPinka koji je letio na relaciji London-Zagreb, u vlasništvu srbijanskog medijskog mogula Željka Mitrovića, zaplijenjen je pak tjedan dana prije.

Komentirajte prvi

New Report

Close