‘Smijenjena cijela uprava HAC-a – otišli Čačićevi i Linićevi kadrovi’

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2012. u 18:28
Drazen Guštin, Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić odlučio je smijeniti cijelu upravu Hrvatskih autocesta?

Ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić odlučio je smijeniti cijelu upravu Hrvatskih autocesta – predsjednika Dražena Guština i trojicu članova, Nikolu Bačurina, Juru Bajića i Narciza Dalsasa. Povod je fijasko programa restrukturiranja koji nije proveden, a predstavljen je još u kolovozu, piše Večernji list.

HAC je tako postao prva tvrtka u državnom i javnom sektoru u kojoj je smijenjena cjelokupna uprava koju je postavila Kukuriku koalicija. Četveročlana uprava HAC-a imenovana je potkraj veljače ove godine i uspjela se održati devet mjeseci. Kako doznaje Večernji list, novu upravu te državne tvrtke činit će dosadašnji direktor sektora za pravne i opće poslove Marijan Sente i direktor naplate cestarine Davor Mihovilić. Njih dvojica nedavno su dobila zadatak da izrade novi program restrukturiranja HAC-a jer se onaj smijenjene uprave pokazao irelevantnim i mrtvim slovom na papiru.

"Prema tom programu HAC je trebao do kraja godine otpustiti 200 od ukupno 2822 zaposlena, osnovati tvrtku kćer u koju će prebaciti djelatnosti naplate cestarine i održavanja, ondje prebaciti radnike, a onda je spojiti s istom takvom tvrtkom kćeri koju je osnovala tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb. No od toga neće biti ništa jer se ispostavilo da je uprava HAC-a od kolovoza samo pokrenula osnivanje tvrtke kćeri, a budući da do kraja godine ima samo još nekoliko tjedana, nemoguće je prebaciti radnike u nju i spojiti je s ARZ-ovom tvrtkom do kraja godine", piše list.

Komentirajte prvi

New Report

Close