Linićeva presica od 5 minuta: Pozdravio se sa svima i zaželio Lalovcu sreću

Autor: Poslovni.hr, Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2014. u 15:07
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Smijenjeni ministar financija Slavko Linić najavio je za 15 sati izvanrednu konferenciju za novinare koja je trajala pet minuta. Linić nije ostao odgovarati na novinarska pitanja, samo se kratko zahvalio svima u Vladi.

Smijenjeni ministar financija Slavko Linić najavio je za 15 sati izvanrednu konferenciju za novinare koja je trajala pet minuta: Linić nije ostao odgovarati na novinarska pitanja, samo se kratko zahvalio svima u Vladi, kao i novinarima te poželio svom nasljedniku Borisu Lalovcu sreću.

Vezano za svoju smjenu, rekao je da je to odluka predsjednika Vlade i da ju on prihvaća. "Svojoj stranci kojoj pripadam više od 20 godina,puno sam dao u stvaranju te stranke i ne želim svojim izjavama ni na koji način ugroziti šanse na izborima za EU parlament, poručio je Linić, dodavši da će o svemu ostalome govoriti nakon 25. svibnja", kazao je.

Kazao je kako je Ministartsvo financija dobro radilo svoj posao – i to u cijelosti – od portira do pomoćnika. "Jednostavno oni su ti kojima mogu zahvaliti na svim rezultatima. Isto tako, želim se zahvaliti kolegama ministrima jer u 2,5 godine smatram da smo u teškim uvjetima ipak postigli određene rezultate i bilo je zadovoljstvo s njima raditi", kazao je Linić, zahvalivši i novinarima jer zahvaljujući njima Ministartsvo je imalo mogućnost građanima prenijeti informacije vezane za njihov rad. "Svom nasljedniku, gospodinu Lalovcu zaista želim puno uspjeha, i da jednostavno iskoristi sve svoje znanje koje ima, da na neki način novim rezultatima učini sve da život u Hrvatskoj bude malo lakši", poručio je Linić.

Bivši ministar financija Slavko Linić šesti je ministar koji je napustio Vladu Zorana Milanovića otkad ju je prije dvije i pol godine potvrdio Hrvatski sabor, ali je prvi kojeg je smijenio premijer, za razliku od ostalih koji su sami podnijeli ostavke ili otišli na druge dužnosti.

Linićeva smjena "visila je u zraku" nakon jučerašnjega teksta u Jutarnjem listu vezanog uz predstečajnu nagodbu o vinkovačkoj Spačvi, a premijer je danas objavio da ga je smijenio. Napetosti na relaciji Milanovića i Linića izbile su na površinu početkom godine, sa slučajem Linićeva pomoćnika Branka Šegona, a kulminirale nedavnom ostavkom ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.

Prva Milanovićeva ministarska postava doživjela je promjene svega stotinjak dana nakon imenovanja, kada je u travnju 2012. prvi ostavku na dužnost podnio tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina koji je taj potez obrazložio narušenim zdravljem.

U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy koja je u pismu premijeru tada navela da ostavku podnosi jer je nepromišljenim e-mailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nanijela političku štetu Vladi. Milanović je tada poručio da mu je žao zbog ostavke, ali je naglasio da je njegova Vlada postavila standarde kojih će se držati.

Preklani sredinom studenog ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva podnio je i Radimir Čačić nakon što ga je Županijski sud u Kapošvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2010. u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe.

Veljko Ostojić, čiju je ostavku na mjesto ministra turizma premijer prihvatio 9. ožujka 2013., izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu onemogućava da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini.

Njegova ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju uključen ministar Ostojić.

Dužnosti potpredsjednika Vlade razriješen je i Neven Mimica zbog odlaska na dužnost u Europskoj komisiji.

Komentari (10)
Pogledajte sve

PLJAČKA STOLJEĆA:
INA 25%+1 dionica
Taxi Cammeo
| EPH
| Toz Penkala
| Industrogradnja
| Dalekovod
| Vox
| Varteks
| DI Čazma
| Ingra
Magma
| Kerum |
Vino Ilok
| Mirna |
Bitechnique |
Fenix
| Viam |
Hoteli Novi
| Spačv

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-se-kralo-u-predstecajnim-nagodbama/745012.aspx

SDP-ov riječki lobi sudjelovao je u Linićevom kriminalu, zato ga štite! Ovo su tvrtke po kojima su kadrovirali’
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/122115-sdp-ov-rijecki-lobi-sudjelovao-je-u-linicevom-kriminalu-zato-ga-stite-ovo-su-tvrtke-po-kojima-su-kadrovirali.html


Nažalost, bivši ministar financija s mentalitetom knjigovođe i s dvostrukim mjerilima nije mogao voditi monetarnu politiku. Nastala je velika šteta koju će vjerojatno pokriti porezni obveznici (ako budu imali sredstava).

Mali ispravak: “poreznu” umjesto “monetarnu” politiku.

Gdje si Linića našao krivim za monetarnu politiku????????????

New Report

Close