“Sjedim kod kuće, a studiram na američkom fakultetu”

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2015. u 15:10
Foto: Thinkstock

Želite imati diplomu nekog prestižnog svjetskog sveučilišta, ali neizvedivo vam je otići studirati u inozemstvo?

Želite imati diplomu nekog prestižnog svjetskog sveučilišta, ali neizvedivo vam je otići studirati u inozemstvo? Nema problema, danas se fakultet može završiti i online. Sve više hrvatski studenti koriste tu mogućnost.

Kako pišu 24 sata, trebate platiti školarinu i redovito slušati kolegije te polagati ispite, no uz dobru organizaciju poznati MIT, Oxford ili Harvard možete završiti iz udobnosti svoje fotelje. Uz to, postoji i besplatna varijanta, završiti neki od tečajeva svjetskih sveučilišta putem interneta i dobiti certifikat koji će vam sigurno pomoći u pronalaženju posla. Studenti profesora Darija Čerepinka sa Sveučilišta Sjever odslušali su tako neke od 200-tinjak besplatnih tečajeva koje u sklopu edukacijske kompanije Coursera nude 33 poznata svjetska sveučilišta.

Nikola Jozić (32), koji je nedavno na Sveučilištu Sjever stekao diplomu magistra odnosa s javnostima, koristio je Courseru tijekom studija, i to uglavnom tečajeve iz odnosa s javnošću.
– Bilo mi je to vrlo korisno. Ja već radim u marketingu i to mi je puno pomoglo u poslu, a pomoglo je i mojim prijateljima pri pronalaženju posla. Kad netko vidi da imate certifikat sa Stanforda, ipak vas gleda malo ozbiljnije. Preporučio bih to svim studentima jer ipak je riječ o predavanjima najboljih profesora na svijetu, a uz dobru organizaciju stignu se odslušati tečajevi – govori Nikola, čiji je sljedeći korak dobiti certifikate za odslušane tečajeve.

Smatra kako bi bilo odlično kad bi se tečajevi prestižnih sveučilišta na hrvatskim fakultetima priznavali kao izborni predmeti, no zasad za to nema zakonske osnove. 

Komentirajte prvi

New Report

Close