Sindikati Plenkoviću nude plan za spas 3. maja

Autor: Marija Brnić , 04. travanj 2019. u 08:16
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Riječko brodogradilište može se izdvojiti i država time neće biti na gubitku, Vlada nam to duguje, poručuje Šoljić

"Mi imamo rješenje za 3. maj i tražimo premijera da nas sasluša", poručuje predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić. Riječko brodogradilište ne mora potonuti s Uljanikom, može ga se izdvojiti, a da pri tom država ne bude na gubitku, nego naprotiv, može po Šoljićevim riječima biti i u plusu. Takav model sindikatima su, kaže Šoljić, pomogli izraditi i ekonomisti, a sve detalje objavit će uskoro.

"Pozivamo još jednom Vladu da razmotri sve aspekte krize brodogradilišta. Mi smo u 3. maju oštećeni prepuštanjem Uljaniku i Vlada nam to duguje, poručuje Banskim dvorima Šoljić.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Ako mogu Talijani zašto ne bi mogli i mi

Mi ne možemo jer nemamo ni menadžment, ni kapital, a više ni radnu snagu za tako nešto. Već samo jedna stavka od te tri je nepremostivi problem, a sve tri skupa su 100 postotni jamac neuspjeha.

Članovi NO odgovaraju svojom imovinom za gubitke društva! Država-vlast se pokazala kao nesposobni i neodgovorni vlasnik razbacujući novce poreznih obveznika.

Ako mogu Talijani zašto ne bi mogli i mi, neka država stavi svoje ljude i neka se riješi onih koji ne rade.
Treba znati da brodogradnja nije samo brodogradilšte već na desetke firmi koje su vezane uz njih.
Ako zatvorimo sve onda će na tisuće ljudi ići vani, a možemo zatvoriti i fakultete i razne druge države institucije vezane uz brodogradnju.

Svakako, naglasak je na “može” biti u plusu. Niti jedan brod koji je izašao sa navoza nije donio profit, nego je samo generirao gubitak. Da su radnici samo došli i pekli roštilj, da je knjiga narudžbi bila prazna manje bi nas sve to koštalo.

New Report

Close