Roglić proizvode Borova i Iločkih podruma lansira u Poljsku

Autor: Suzana Varošanec , 27. listopad 2016. u 22:00
Vlasnik Orbica Branko Roglić/Tomislav Miletić/PIXSELL

Djelatnici Orbica nosit će obuću Borova, a u Poljsku su već stigla iločka vina vrijedna 42.000 eura.

Vodeći europski distributer roba široke potrošnje Orbico u vlasništvu Branka Roglića pomaže Vukovaru na svoj originalni način. Nekoliko stotina zaposlenika Orbica, odnosno svi koji rade u skladištima od iduće godine nosit će isključivo radnu obuću koju proizvodi Borovo. Kako će to biti pravilo za cijelu grupaciju, radna obuća Borova dobit će na stotine "manekena" u 19 zamalja gdje Orbico posluje.

Osim toga, Orbico i Borovo kreću s novim projektom, koji po zajedničkim ocjenama ima veliku perspektivu. Već intenzivno rade na plasmanu cipela Borova, posebice radne obuće, na brzorastuće tržište Poljske. Potvrdio nam je to i sam Roglić, koji je nedavno bio u posjetu Borovu, a rezultat dogovora, kaže, očekuje se početkom 2017., kad bi prvi šleper cipela trebao krenuti u Poljsku.  U akciji pomoći vukovarskom kraju to nije usamljen slučaj Orbica. Tvrtak je krenula u suradnju s Iločkim podrumima, i njihov prvi šleper vina u vrijednosti 42.000 eura već je stigao u Poljsku.

 

19zemalja

Europe tržište je koje pokriva Orbico s prihodima od 1,8 mlrd. eura

To je tek početak, kaže Roglić, koji namjerava pomoći Iločkim podrumima u plasmanu proizvoda u većinu zemalja gdje Orbico radi. Ovime se vukovarski poduzetnici uključuju u nisku hrvatskih proizvođača čije proizvode plasira Roglićeva tvrtka, potičući internacionalizaciju našeg gospodasrtva kroz svoj izvozni kanal. U tome, pak, Poljska ima sve značajniju ulogu, s obzirom na činjenicu da će Roglićeva grupacija ondje ove godine ostvariti oko 800 milijuna eura prihoda. Inače, u organizaciji Orbica na poljske police prvi su došli pamučni proizvodi karlovačke tvrtke Ivo Lola Ribar, zatim oni Sardine iz Postira, koja stalno ulaže u marketing, a sad stižu i proizvodi 'made in' Vukovar.

Pružanje ruke upravo vukovarskim poduzetnicima ima i dodatnu dimenziju – u biznis je utkano i domoljublje, a pokazuje se da to ide 'ruku pod ruku'. "Svi mi koji živimo u Hrvatskoj dužnici smo Vukovara. Moramo mu pomoći da se vrati na one pozicije koje je imao prije agresije na Hrvatsku", kaže Roglić, dodajući da će učiniti sve da količine koje plasiraju doprinose otvaranju novih radnih mjesta. Potencijal Borova je velik, kaže vlasnik Orbica, uvjeren je u sposobnost ekspanzije proizvodnje cipela.

"Vjerujem da ćemo pomoći razvoju te industrije i gradu Vukovaru. No Vlada bi trebala donijeti nekoliko mjera za njegov oporavak, u prvom redu mislim da bi trebala osloboditi investitore plaćanja poreza dobit na rok od 10 godina", kaže Roglić. S mjerama za pomoć Vukovaru bavi se i HUP koji će, doznajemo, uskoro objaviti svoj popis prijedloga. Sve to već bilježi velik odjek u Vukovaru, pa predsjednik Uprave Borova Gordan Kolundžić kaže: "Dao nam Bog više ljudi ovako domoljubnih i uspješnih kao što je Roglić."

Komentirajte prvi

New Report

Close