Raste broj rezervacija njemačkih gostiju za odmor u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2013. u 11:52
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Turistička kompanije Uniline bilježi porast rezervacija sa njemačkog tržišta, priopćili su. Riječ je o povećanju od deset posto u odnosu na proteklu godinu.

Turistička kompanije Uniline bilježi porast rezervacija sa njemačkog tržišta, priopćili su. Riječ je o povećanju od deset posto u odnosu na proteklu godinu.

Ove je godine natraženija destinacija Poreč, a slijedi Zadar i okolica te otoci sjevernog Jadrana. Iako su prijašnjih godina njemački gosti u Hrvatskoj boravili najviše u periodu do kraja srpnja i od početka rujna, taj trend se u realizaciji tekuće sezone mijenja. Tako je ove godine u deset najtraženijih termina, koje Nijemci bookiraju preko Uniline-a, uključen cijeli mjesec kolovoz.

Demografski gledano, najveći postotak gostiju odnosi se na mlade bračne parove i obitelji sa djecom te mlade željne provoda i zabave. U nešto manjem postotku Hrvatsku ove godine posjećuju gosti starije dobne skupine.

Znakovito je da na razini grupnih dolazaka turisti iz Njemačke u sve većem broju žele vidjeti više od Hrvatske, a često uključuju i posjete susjednim državama. Tako su sve popularnije ture u kombinaciji sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom.

Posebno raduje podatak da iz godine u godinu Uniline bilježi sve više grupa koje se odlučuju za boravak i posjete lokacijama diljem kontinentalne Hrvatske.  Iz toga je vidljivo da Hrvatska više nije prepoznata isključivo kao morska destinacija već da nudi i mnoge druge atraktivne sadržaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close