Raspisan natječaj za Kupare, traje do 25. kolovoza

Autor: Marija Crnjak , 23. svibanj 2015. u 11:10
Ministar turizma Darko Lorencin /Sanjin Strukić/PIXSELL

Interes za Kupare iskazalo je 6 investitora, Avenue grupa,Valamar, Karisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga „Mir”.

Gotovo četiri godine od kad se najavio projekt, konačno je raspisan međunarodni natječaj za projekt Kupari na lokaciji Kupari I. u općini Župa dubrovačka. Natječaj traje do 25. kolovoza, a projekt će se provesti na  površini od oko 13 ha, na kojoj je određena ugostiteljsko – turistička namjena izvan naselja s kapacitetom 1500 kreveta i procijenjene investicije približno 100 milijuna eura, priopćio je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) koji je objavio javni poziv na svojim stranicama.

Kako je poznato, početni interes za projekt Kupari već je iskazalo 6 potencijalnih investitora: Avenue grupa,Valamar poslovni razvoj, Karisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga „Mir”.

Projekt će se realizirati osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu koji je u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok do 99 godina; uz izgradnju novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategorije 4 i 5 zvjezdica.

„Iza objave ovog međunarodnog natječaja stoji izniman trud i veliko znanje tima koji je ustrajalo radio na realizaciji projekta Kupari i isti priveo kraju u nešto više od dvije i pol godine iako se procjenjivalo kako će biti potrebne četiri godine.  Natječaj je temeljito i dobro pripremljen, a sve kako bi se udario i temelj za buduće projekte i skratilo vrijeme potrebno za realizaciju ove investicije. Za vrijeme natječaja ponuditelji će moći otkupiti natječajnu dokumentaciju sa svim potrebnim informacijama te isto tako im se omogućuje terenski pregled nekretnina. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Državnog ureda i Župe dubrovačke“, poručio je zamjenik predstojnika Državnog ureda Alen Čičak.

“Raspisivanje ovog natječaja bio je dug i transparentan proces u kojem su sva  tijela uključena u njegovo raspisivanje odradila velik posao. Kupari su pravi primjer kako ćemo stavljati bivšu vojnu imovinu na atraktivnim lokacijama u turističku funkciju te tako ojačavati konkurentnost naših destinacija. Tražimo kvalitetne investitore koji će uložiti u smještajne kapacitete, te tako podići udio hotelskog smještaja, što je i predviđeno Strategijom razvoja turizma. Vjerujem da će odaziv na javni natječaj biti velik i da ćemo pronaći respektabilnog investitora koji će napraviti visokokvalitetno turističko odredište“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Komentirajte prvi

New Report

Close