Raspisan natječaj za javne radove: Traže 380 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2017. u 10:15
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe.

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanja nezaposlenih osoba na javnim radovima u sklopu kojeg će na šest mjeseci zaposliti 380 ljudi.

Korisnicima programa osigurana je minimalna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kn ili 50 posto troškova minimalne neto plaće u iznosu od 3.839,47 kn, ukoliko je u nepunom radnom vremenu.

Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mladi.

Program javnih radova obuhvaća poslove sanacije nerazvrstanih cesta u vlasništvu lokalne samouprave.

"Ostali poslovi koji mogu biti obuhvaćeni Programom su čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta", priopćili su iz gradske uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close