Raspisan natječaj za javne radove: Traže 380 ljudi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe.

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za program zapošljavanja nezaposlenih osoba na javnim radovima u sklopu kojeg će na šest mjeseci zaposliti 380 ljudi.

Korisnicima programa osigurana je minimalna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kn ili 50 posto troškova minimalne neto plaće u iznosu od 3.839,47 kn, ukoliko je u nepunom radnom vremenu.

Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mladi.

Program javnih radova obuhvaća poslove sanacije nerazvrstanih cesta u vlasništvu lokalne samouprave.

"Ostali poslovi koji mogu biti obuhvaćeni Programom su čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta", priopćili su iz gradske uprave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!