Pusić i Kajzer parafirali Memorandum o suglasnosti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2013. u 10:31
Vesna Pusić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Memorandum bi trebali idućih dana potpisati premijeri Hrvatske i Slovenije.

Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i državni tajnik u Kabinetu slovenskog premijera Tone Kajzer parafirali su u četvrtak u Zagrebu Memorandum o suglasnosti između vlade Republike Hrvatske i vlade Republike Slovenije kojim se rješava pitanje Ljubljanske banke i otvara put ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Memorandum predviđa rješavanje spornog pitanja Ljubljanske banke te omogućava da proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji započne odmah. Hrvatska vlada će na sjednici u četvrtak razmotriti parafirani memorandum. Memorandum bi trebali idućih dana potpisati premijeri Hrvatske i Slovenije.

Slovenija je jedina zemlja EU-a koja još nije započela proces ratifikacije, a uz nju još četiri zemlje nisu dovršile postupak ratifikacije. Hrvatska bi 1. srpnja trebala postati stalna članica EU-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

tko zna koliko skupo ćemo platiti slovensko “”dobrosusjedsko”” razumijevanje, tj. pošto će nas vlada ovaj puta prodati????

New Report

Close