Prvi zrakoplov SkyWork Airlinesa sletio u Zračnu luku Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2012. u 15:10
.

Švicarska aviokompanija Skywork Airlines dvaput tjedno će letjeti na relaciji Bern – Zagreb

U ponedjeljak, 29. listopada, u 13.50 sati zrakoplov aviokompanije SkyWork Airlines prvi je put sletio u zagrebačku zračnu luku, povezujući tako Zagreb i švicarsku prijestolnicu Bern. Važan je to korak u unapređenju suradnje Hrvatske i Švicarske, ali i doprinos uspješnom poslovanju Zračne luke Zagreb, koja ove godine bilježi značajan rast međunarodnog prometa, ističe se u priopćenju ZLZ-a.

SkyWork Airlines, aviokompanija iz Berna tako će od danas dva puta tjedno nuditi izravan let iz Zagreba za Bern, a od ljeta 2013. povezivat će švicarsku prijestolnicu i s gradovima na hrvatskoj obali, s Rijekom tri puta tjedno, sa Zadrom jednom tjedno i sa Splitom tri puta tjedno, dok će se frekvencija letova za Zagreb tada povećati na tri tjedno. Nakon slijetanja zrakoplova i tradicionalnog „vodenog pozdrava“  na prigodnoj tiskovnoj konferenciji u VIP salonu Zračne luke Zagreb predsjednik Uprave ZLZ Miroslav Drljača, kao domaćin, pozdravio je zrakoplovom pristiglog Veleposlanika RH u Švicarskoj Aleksandra Heinu izvršnog direktora SkyWork Airlinesa Tomislava Langa, te voditelja SkyWork Travel Centra Marka Langa, sve uzvanike i predstavnike medija.

Miroslav Drljača je naglasio kako je dolazak nove zrakoplovne kompanije i otvaranje nove destinacije uvijek razlog za slavlje. Rezultat je to dobrih komunikacijskih i marketinških aktivnosti same Zračne luke Zagreb, ali i prepoznavanja atraktivnosti Zagreba kao gospodarske i turističke destinacije od strane prijevoznika. Istaknuo je da je SkyWork 13. prijevoznik u Zračnoj luci Zagreb, a Zagreb je u zimskom redu letenja 2012./2013. godine zračnim mostom povezan sa 25 međunarodnih destinacija u 17 zemalja.

Veleposlanik RH u Švicarskoj, Aleksandar Heina izjavio je kako je vijest o ovoj novouspostavljenoj vezi odlična vijest objasnivši da su preduvjet za daljnji razvoj dobrih odnosa Švicarske i Hrvatske upravo dobre transportne veze između dviju zemalja, koje olakšavaju komunikaciju među građanima.

Izvršni direktor SkyWork Airlinesa Tomislav Lang objasnio je koliko mu i osobno znači uspostava redovne linije između Berna i Zagreba. „Ponosan sam što nam je pošlo za rukom uspostaviti ovu značajnu vezu između dvije prijateljske države i zahvaljujem svima koji su nam pružali podršku kroz cijeli proces. Nećemo stati na ovome, za budućnost imamo velike planove, a ako je suditi po primijećenom interesu i u Bernu i u Zagrebu, uspjet ćemo ih ostvariti.“ Zračna luka Zagreb i ovom je suradnjom nastavila daljnji očekivani rast međunarodnog prometa,  kao i ispunjenje planiranog povećanja prometa putnika u 2012. godini od 2%, istaknuo je predsjednik uprave Zračne luke Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close