Prvi srpski ulagač u Vukovar ulazi po tržišnim uvjetima

Autor: Renata Rašović , 25. travanj 2018. u 09:12
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Tvrtka Dental Ant zakupila halu za koju će plaćati punu cijenu najma i za početak zaposliti šest djelatnika.

Tvrtka Dental Ant sa sjedištem u Beogradu zakupila je halu od 800 m2 na tri godine za proizvodnju dentalnih medicinskih sredstava, čime su širom otvorena prvoj investiciji srpskog kapitala u posljednja tri desetljeća u Vukovaru.

Riječ je o tvrtki koju je 1991. u Beogradu osnovao dr. Milorad Antunović kao ordinaciju, a s godinama, tvrtka je postala ekskluzivni zastupnik za kompaniju "Septodont", ali i ekskluzivni distributer Biohorizont Implant Sistema u JI Europi. Dental Ant otvorila je prodajno mesto u SAD te urede u BiH i Crnoj Gori te naposljetku u Hrvatskoj.

Vijest o ulaganju objavila je Privredna komora Srbije u kojoj očekuju da je "realizacija ove investicije u istočnoj Hrvatskoj početak ulaganja domaćih kompanija na taj dio tržišta susjedne države".

Navode kako je riječ o prvom rezultatu skupa održanog u studenom, koji su, uz učešće više od 70 tvrtki, organizirali u suradnji sa Zajedničkim vijećem općina Vukovar te uz podršku Vlada Hrvatske i Srbije. 

Premda su iz Dental Anta poručili kako će o detaljima ugovora izvijestiti danas u Vukovaru, doznajemo kako su, premda Grad nudi brojne olakšice, prihvatili pune tržišne uvjete. Plaćat će punu cijenu od 12 kuna po kvadratu, s radom će početi u roku pola godine i za početak zaposliti šestero ljudi. 

Dobrodošlicu im je zaželio i gradonačelnik Ivan Penava, koji kaže: "Ratna stradanja nikada nećemo zaboraviti, ali rat je iza nas i važno je da živimo u sadašnjosti i radimo za budućnost". 

Komentari (1)
Pogledajte sve

vukovar onog dana kada ostane bez poreznih povlastica ostat ce i bez svih tvrtki

New Report

Close