Prvi samoposlužni hotel u zemlji bit će u Svetom Križu Začretju

Autor: Agencija VLM , 06. prosinac 2012. u 13:12
Ilustracija, Thinkstock

Bez recepcije – soba će se rezervirati preko interneta, a kada se dođe u hotel, u nju će se ulaziti kreditnom karticom kojom je napravljena rezervacija.

U Svetom Križu Začretju do kraja sljedeće godine otvorit će se prvi samoposlužni hotel u Hrvatskoj i to na katu Roses Fashion Outleta, koji je izgrađen 2008. godine, a većina tih prostora zasad je neiskorišteno.

Cilj uvesti novitete

– Bit će to hotel od tri zvjezdice sa 60 dvokrevetnih soba, međutim, nismo željeli da to bude uobičajeni hotel, već smo gledali da uvedemo neke novitete i napravimo takozvani samoposlužni hotel – objasnio je direktor Rosesa Roman Rogović. Radi se o hotelu koji ima sve riješeno preko interneta – tako se može rezervirati soba, a kada se dođe u hotel, s kreditnom karticom se ulazi u tu sobu. – Dakako, bit će tu dežuran domar i čistačice, a bit će i dežurstvo u restoranu kako bi se uvijek moglo nešto pojesti, ali recepcije kao takve neće biti i broj zaposlenih bit će maksimalno deset – rekao je Rogović dodajući da je u hotel spremna investirati austrijska tvrtka koja ima lanac takvih hotela. – Oni će odlučivati o opremi soba i softveru, zapravo o svemu, a njihova je želja pričekati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Radovi bi trebali krenuti ubrzo nakon toga, a trebali bi završiti do kraja 2013. godine.

Radovi neće sigurno dugo trajati, jer objekt je tu, u pitanju je samo unutrašnje uređenje. Grubi proračun je da bi sve ukupno trebalo koštati 1,4 milijuna eura – objasnio je Rogović. Kaže da su im glavna ciljana skupina turisti koji dolaze autobusima. – Također, cijelo ljeto imamo puno tranzitnog prometa, budući da smo odmah uz autocestu koja vodi prema Jadranu i vjerujemo da bi ti ljudi cijenili što će na jednom mjestu imati hotel, restoran i mogućnost kupovine po outlet cijenama – razmišlja Rogović, dodajući da u Austriji postoje već dva takva hotela, a u Njemačkoj ih ima mnogo više.

Dolaze “poslovnjaci”

– Mogu reći da su austrijska iskustva vrlo dobra, iako je prvotno dolazilo do dvojbi, jer su se javila razmišljanja da bi mogli doći i neželjeni gosti. Međutim, iskustvo je pokazalo upravo suprotno, u većini dolaze “poslovnjaci”. Primjerice u Beču, gdje je takav hotel u blizini glavnog željezničkog kolodvora, već u zračnoj luci si rezerviraju sobu i dok dođu do hotela, ona ih čeka. Server je povezan direktno sa sobama, nema tu potvrde rezervacije. Čim se na internetu rezervira soba, ona je u tom trenutku vaša – zaključuje direktor Rogović.    

Princip aukcije

Cijena sobe bila bi 22 eura po osobi, što bi uključivalo noćenje s doručkom, međutim, kako nam je rekao Rogović, to nije definitivna cijena. – Razmišljali smo da je to optimum, međutim, želja nam je da rezerviranje soba funkcionira na principu aukcije. Dakle, što bi se ranije rezervirala karta, to bi bila jeftinija. Što pak bi se kasnije rezervirala, cijena bi ovisila o popunjenosti hotela. Znači, ako netko u zadnji čas uzme jednu od dvije posljednje slobodne sobe, to bi ga sigurno koštalo skuplje – objasnio je Roman Rogović.

Komentirajte prvi

New Report

Close