Prosječna neto plaća za ožujak 5.516 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2013. u 17:37
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču, prosječna je bruto plaća za ožujak nominalno viša za 1,56 posto,

Prosječna neto plaća isplaćena po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosila je 5.516 kuna, pokazuju prvi rezultati koje je danas Državni zavod za statistiku (DZS).

Iznos prosječne neto plaće za ožujak je za 59 kuna, odnosno nominalno za 1,26 posto viši u odnosu na neto plaću isplaćenu za veljaču ove godine, koja je iznosila 5.447 kuna.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na prosječnu neto plaću za ožujak prošle godine, prosječna je neto plaća za treći ovogodišnji mjesec bila viša za 17 kuna ili nominalno za 0,3 posto.

Realno prosječna neto plaća na godišnjoj razini nastavlja padati, jer su potrošačke cijene u ožujku ove godine bile veće za 3,7 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

Danas objavljeni prvi podaci DZS-a pokazuju i da je prosječna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za ožujak ove godine iznosila 7.986 kune.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču, prosječna je bruto plaća za ožujak nominalno viša za 1,56 posto, odnosno 123 kune, dok na godišnjoj razini, prema ožujku lani, taj rast iznosi 28 kuna, odnosno nominalno 0,35 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close