Fijasko projekta Narodnih novina: Propala proizvodnja wc-papira

Autor: Marija Brnić , 25. siječanj 2016. u 11:08
Uloženo više od 63 mil. kuna/Boris Ščitar/PIXSEL

Tvornica u Krapini trebala je još lani ugovoriti i krenuti s proizvodnjom vlastitog brenda, no rezultata još nema.

Projekt proizvodnje toaletnog papira u koji su od 2013. državne Narodne novine (NN) uložile više od 63 milijuna kuna, prema priznanju same tvrtke, pokazuje loše rezultate. Iz uprave NN-a ne žele iznositi prve privremene poslovne rezultate svoje tvrtke za toaletnu konfekciju Mekkoo.

U odgovoru na naš upit tek navode da "nije dovršena kompletna analiza poslovnih rezultata, ali dostupni podaci pokazuju da nisu ostvareni uspješni poslovni rezultati". Sama odluka o pokretanju ovakve proizvodnje u uvjetima kada i same NN trebaju proći restrukturiranje i djelomičnu prodaju "non-core" djelatnosti izazivala je skepsu i čuđenje, a realizacija posla dobila je kritike i od Državne revizije, no zasad se od nastavka proizvodnje ne odustaje.

Tvornica u Krapini trebala je još lani ugovoriti i krenuti s proizvodnjom vlastitog brenda, no rezultata još nema. Pripreme lansiranja brenda su opsežne i kompleksne, kažu u NN, objašnjavajući zašto ne mogu preciznije govoriti o tome. No, nakon što su smijenili dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Cvirina i još dva člana uprave, koji nisu ispunili zacrtane planove i očekivanja, Mekkoo nastavlja voditi direktor Dario Kos. Iz NN uvjeravaju kako poslovni planovi za Mekkoo predviđaju stabilizaciju i povećanje proizvodnje i financijskih prihoda, no činjenica je da i same NN očekuju kadrovske i promjene u poslovanju, pa će se na razmatranju zasiguno naći i neuspjeli biznis s toaletnim papirom. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

A da probaju sa poluvodicima? Buduci da je to kapitalno intenzivna industrija NN bi propale sigurno i problem rijesen…..

Hoće li hns-ov uhljeb (sa završenim prometnim fakultetom) za ovo odgovarati ? Gdje je USKOK i partijski podobnik Cvitan ?
Najveći Oreškovićev posao u prvih mjesec dana je čišćenje državnih tvrtki i ministarstava od nesposobnih SDP-ovskih i HNS-ovih parazita i uhljeba. Bez toga im nema uspjeha.
Normalno , istovremeno sa čišćenjem u tvrtke treba ulaziti DORH ( ali ne sa Cvitanom na čelu ) koji će sprovoditi u Remetinec sve kukuriku lopine i kriminalce.

ako ništa , barem su vidoviti, odabrali su dobru proizvodnju

A pitanje odgovornosti i namirenja štete od kreatora ovog “posla stoljeća”!? Opet će biti popapala maca, a nitko kriv!

New Report

Close