Preko interneta uplatio 50.000 kuna za automobil koji nikada nije stigao

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Policija je priopćila da je pokrenula kriminalističko istraživanje i da će poduzeti mjere.

Internetsku prijevaru sa štetom od 50.000 kuna prijavio je policiji 24-godišnji Karlovčanin koji je smatrao da online uplaćivanjem novca kupuje rabljeni automobil, izvijestila je u srijedu karlovačka Policijska uprava te upozorila građane da budu oprezni pri internetskoj kupnji.

Mladić je priavio da je putem Interneta pronašao i kontaktirao tvrtku za prodaju rabljenih vozila u Engleskoj te im je uplatio novac, ali mu vozilo nakon toga nije isporučeno u dogovorenom roku, te se obratio policiji za pomoć

Policija je priopćila da je pokrenula kriminalističko istraživanje i da će poduzeti mjere kako bi se otkrio počinitelj i ovisno o nastaloj šteti pokrenuo odgovarajući postupak te i ovom prilikom upozorila građane na oprez pri kupnji putem interneta.

Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

„Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari“, zaključak je policijskog upozorenja.

Komentari (3)
 • Remorker
  Remorker 16:26 6.6.2018.

  Moze i meni uplatiti..ja mu posaljem maketu barem.

 • PoAskuBidu
  PoAskuBidu 14:42 6.6.2018.

  ajme kojih naivčina ima pa to nije za povjerovati.

 • purCo
  purCo 12:09 6.6.2018.

  naka uplaćuje još, dok ne stigne

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve