Potpuno novi koncept: Na Zavrtnici se otvara prva ‘pametna igraonica’ s 200 igara

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2016. u 15:20
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U samom smo početku jedan dio Muzeja iluzija koncipirali kao edukativni kutak u kojem su posjetitelji mogli isprobati pametne igračke i mozgalice, što se pokazalo kao pun pogodak.

Nakon redovne nastave djeca u kineskim i tajlandskim školama odlaze na sat – mozganja i logike.

Otpetljavanje gordijskih čvorova, rješavanje nemogućih zadataka i diskutiranje o složenim zagonetkama. Dio je to edukativnog azijskog programa koji mladi poduzetnik Roko Živković, autor popularnog Muzeja iluzija, dovodi i u Hrvatsku. Na zagrebačkoj Zavrtnici gradi prvi edukativni centar takve vrste u svijetu. Prostor se trenutačno renovira, a za manje od mjesec dana bit će pun pametnih igračaka, konstrukcija namijenjenih za mozganje, piše Večernji list.

U samom smo početku jedan dio Muzeja iluzija koncipirali kao edukativni kutak u kojem su posjetitelji mogli isprobati pametne igračke i mozgalice, što se pokazalo kao pun pogodak. U međuvremenu smo postali službeni distributeri edukativnih igračaka iz Tajlanda i imamo ih više od 200 vrsta, tako da smo odlučili otvoriti cijeli centar – napominje Živković.

Muzej iluzija otvorio je prije nešto više od godinu dana, a ubrzo je postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Zagrebu. Također je riječ o jedinstvenom svjetskom projektu, a prije dva mjeseca otvoren je i muzej u Zadru koji je postao pravi hit među turistima. Za 20-ak dana očekuje se i otvaranje muzeja u Ljubljani, a vlasnik napominje kako su u tijeku dogovori za prodaju prvih franšiza u svijetu.

“Mozgaonica – pametna igraonica”, kako je ime edukativnog centra na Zavrtnici, potpuno je novi koncept, ali također uključuje učenje i shvaćanje percepcije svijeta na drukčiji i originalan način. Otvorit će se početkom rujna, a mozgaonicu će činiti tri dijela. Prvi su učionice u kojima će educirani voditelji održavati program izvannastavnih aktivnosti za djecu. Drugi je dio predviđen za grupne posjete škola, a treći će cijeli dan, od 9 do 22 sata, biti otvoren za sve posjetitelje, bez obzira na dob.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close