Poreznici najavili veliku akciju pojačanog nadzora, ali i novi krug nagradne igre s dobicima od 7.500 do 25.000 kn

Autor: Poslovni.hr/H , 30. studeni 2018. u 14:12
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Porezna i Carinska uprava će od početka prosinca do 6. siječnja iduće godine provoditi pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije, najavili su u petak iz Porezne uprave.

"​Tijekom Adventa, u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze", navodi se u priopćenju o nadzornim aktivnostima koje je Porezna uprava objavila na svojim internet stranicama.

Poreznici su ujedno objavili plan provođenja pojačanih nadzora fiskalizacije u razdoblju od 1. do 4. prosinca, a kojim su obuhvaćeni grad Zagreb i njegovo uže središte i sve hrvatske županije odnosno pojedini gradovi i općine u svim županijama.

Iz Porezne uprave podsjećaju i da je u tijeku treće kolo nagradne igre "Bez računa se ne računa" te pozivaju građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

Porezna je uprava 15. srpnja ove godine pokrenula novu kampanju i nagradnu igru "Bez računa se ne računa", a treći krug traje od 17. studenoga ove godine do 18. siječnja 2019. godine. 

U toj nagradnoj igri građani trebaju skupiti 20 različitih, originalnih, fiskaliziranih računa za gotovinski promet s datumom te ih, uz svoje osobne podatke (ime i prezime, adresu, datum i godinu rođenja te po želji broj telefona ili mobitela) poslati na adresu – Hrvatska lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku "Za nagradnu igru Bez računa se ne računa".

Izvlačenje dobitnika nakon svakog kola emitira se u programu Hrvatske radiotelevizije, a nagrade su potrošačke kartice u vrijednosti 7.500, 10.000, 15.000 i 25.000 kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close