Porezna krenula u pojačan nadzor, najavili su i drastične kazne

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, kažu iz Porezne uprave.

Porezna uprava obavještila je sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačane nadzore Fiskalizacije. Prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijenit će se sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora, najavili su.
 
Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika,  provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.
 
Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike, naveči su u priopćenju.
 

Komentari (14)
 • Barikb
  Barikb 18:48 24.7.2018.

  Jesu li uređaji zabilježili neki račun na dalmatinskim otocima bilo
  bi lijepo saznati od nadležnih ovih dana.

  Brodske sirene zasad šute, znači još ništa, možda bude do kraja srpnja.

 • miami
  miami 18:28 24.7.2018.

  Nas na sjeveru zajebavaju………….a Dalmacija , istra i Dubrovnik………nikome ništa…svi imaju
  koji rade u državnim službama zimi….po ljeti apartmane, terase, restorane , agencije
  za sve pizdarije……………nemaju vremena baviti se kontrolama sami sebi…a uostalom
  na godišnjem odmoru su …..neplaćenom , ako triba…… isplati se…….šta ne?

 • Barikb
  Barikb 7:16 24.7.2018.

  U Slavoniji često izdaju račune, u Dalmaciji usred Splita nikako potrefit da mi daju račun u restoranu. Neki dan restoran jedno 50 stolova piše da nije u sustavu PDV :)))) Svaka čast ugostiteljskom lobiju kad si to mogu rješit. To samo govori da država i ovako ima novaca umjesto da vrate dugove….A na otocima dalmatinskim mislim da nemaju ni obavezu davat račune jer samo kažu da je slaba internet veza pa je i komad konobarskog papira je premija. Tako da Slavonija hrani hladni pigon Dalmacije i Torcidu putem HNK Hajduka. Jbg nemaju sreće. Bolje im je da izađu iz PDV-a

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!