FOTO: Policija pretražuje kuće braće Mamić!

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2015. u 09:12
Foto: Pixsell

Akciju je navodno pokrenuo USKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza.

Policija je danas rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove  izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića.

Kako pišu 24 sata, akciju je navodno pokrenuo USKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza.

Prema svjedočenju bivšeg igrača Dinama i reprezentacije Eduarda da Silve, Mamić je od 2001. do 2007. od nogometaša na crno primio točno 88.000 eura za koje, navodno, nije platio ni kune poreza.

Kako nadalje pišu 24 sata,  čini se kako Eduardo nije jedini s kojim je izvršni predsjednik Dinama sklopio ugovore o ubiranju danka.

Braća Mamić se trenutno nalaze na pripremama Dinama u Sloveniji i još nije poznato hoće li se odmah vraćati u Hrvatsku ili neće, ali su se javnosti obratili službenim priopćenjem:

Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata.

Zdravko i Zoran Mamić

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (7)
Pogledajte sve



politički obračun partije s neistomišljenicima, to je moje mišljenje o ovom slučaju

nakon izjava Ostojića i Bauka, moglo bi se reći da ih žele eliminirati kao donatore
[/quote]

a kad čujem izjave jovanovića i vidim danas njegovo ponašanje, uopće više nemam dilema…


politički obračun partije s neistomišljenicima, to je moje mišljenje o ovom slučaju

nakon izjava Ostojića i Bauka, moglo bi se reći da ih žele eliminirati kao donatore


mogli bi ostati bez kolege, velikog burzovnog igrača na neko vrijeme, jer će mu komp biti zaplijenjen

Ma neće. Kompijutor je isto na pripremama s Dinamom.

Uostalom i Messi je imao problema s porezom.

Mamić kao Messi.

politički obračun partije s neistomišljenicima, to je moje mišljenje o ovom slučaju

New Report

Close