Pokretanjem biznisa na selu možete dobiti i do 50 tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2015. u 08:48
Foto: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Ako se OPG ili član OPG-a osim poljoprivrednom želi baviti turizmom, tradicijskim obrtom, izradom suvenira, pružanjem usluga u poljoprivredi i šumarstvu, ili preradom, marketingom ili izravnom prodajom lokalnih proizvoda i zadovoljava uvjete natječaja, ima nade za bespovratnu potporu.

Hrvatska obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja planiraju pokretati dodatni biznis koji se nadovezuje na poljoprivredu, moći će od iduće godine računati na bespovratne potpore u iznosu do 50.000 eura koje će se isplaćivati iz Europskog poljoprivrednog fonda, piše tportal.

Velika je to prilika za sve koji su članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova), ali i za tvrtke upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a koja se pruža u sklopu programa 'Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima'. Iako program pomaže nepoljoprivrednim djelatnostima, poslovi koji se mogu pokrenuti ipak su u dobroj mjeri vezani za osnovno poslovanje OPG-ova.

No opet, to je velika prilika za 176.000 poljoprivrednih gospodarstava registriranih u Hrvatskoj. Ako se OPG ili član OPG-a osim poljoprivrednom želi baviti turizmom, tradicijskim obrtom, izradom suvenira, pružanjem usluga u poljoprivredi i šumarstvu, ili preradom, marketingom ili izravnom prodajom lokalnih proizvoda i zadovoljava uvjete natječaja, ima nade za bespovratnu potporu.

Drugim riječima, član obitelji poljoprivrednika-proizvođača koji želi pokrenuti izravnu prodaju svojeg proizvoda, urediti apartmane za smještaj turista ili, pak, otvoriti restoran u kojem će posluživati hranu iz vlastita uzgoja može se kandidirati za 50.000 eura.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Ne moraš raditi…pa, onda ti stvarno nije teško kupiti negdje u selendri
kućicu sa haremom ….pa se igraj OPG- na selu….da vidiš kak
to zgleda…lijepo, u stvari……oko tebe žene titraju..nemaš
brige to stvoriti….za razliku od seljaka, koji ima JEDNU ŽENU,
koja to sve radi…i još mu se brine oko problematike te vrste , i djece…u kompletu.

evo ministru slavonskih pašnjaka i zapuštenih voćnjaka prilike, kada uskoro ne bude ministar neka uzme 50 iljad ojro i pokaže seljacima, kako se na selu može zaraditi

Draga miami. Ja ti nista teze od zlice ne dizem ne zato sto mi je doktor rekao nego mi se jednostavno ne da,a i ne moram.

Frankie , zanš ti uopće kaj raditi onak seljački poslovi…cijepat drva,
betonirat ograde, voziti traktore, kositi travu….ovo sa opisanim
obrtom , ti je uključeno, naročito, ako cijeli dan cijepaš drva ….

New Report

Close