Pogledajte koliko je Vujčić sa suradnicima potrošio milijuna u posljednjih 5 godina

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2017. u 12:37
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Taj trošak ne uključuje dnevnice koje guverner i viceguverneri dobijaju za svaki dan proveden na putu.

Guverner HNB-a Boris Vujčić odlučio je objaviti sve troškove putovanja koje je napravio i on i njegovi suradnici od 2012. godine kada su preuzeli HNB. U pet godina su na putovanja i smještaj potrošili 4,9 milijuna kuna. 

Taj trošak ne uključuje dnevnice koje guverner i viceguverneri dobijaju za svaki dan proveden na putu.

Za europske destinacije, dnevnica je u prosjeku oko 50 eura.  Iz odnosa s javnošću HNB-a su poručili da žele biti transparentni i zato su objavili sve troškove.

Dokumente preuzmite u privitku.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ovo su vijesti za zuti tisak. Pa putovanja su im dio posla. Ako nema zloporabe kao u slucaju Saucha onda je to sve najnormalniji dio posla. Pa kako bi trebao putovati u Europu,sa Flixbusom!?

Nedavno je u medijima obznanjeno da u Hrvatskoj ima 22 ili 23 osobe koje primaju mjesečnu plaću u bruto iznosu većem od 500.000 kuna. Američki predsjednik Trump odrekao se svoje godišnje plaće od cca 400.000 $ (cca 2.800.000 kuna) za vrijeme trajanja svog predsjedničkog mandata. Kako je moguće da razni menadžeri, bankari, predsjednici uprava raznih kompanija, članovi uprava i dr. u ovako siromašnoj zemlji primaju u šest mjeseci plaću koju bi Trump zaradio u godinu dana ? Mislim Trump je ipak predsjednik najjače države svijeta koja je ujedno i po ekonomskim pokazateljima najjača svjetska ekonomija te je tim više njegova odgovornost za poteze koje vuče na neusporedivo većem stupnju od odgovornosti nekakvog lihvara ili uhljeba u nekoj od hrvatskih kompanija koji sam sebi određuje stavke menađerskog ugovora (plaću, otpremninu, službeni auto, reprezentaciju, putovanja i sva sr.nja koja mu nužno ne trebaju ali smatra ih neophodnim s obzirom na vlastito mišljenje o sebi samom).

Da li je itko od vas ikada igdje radio i putovao?

Ja prvi ne očekujem da jedan Guverner narodne banke putuje ekonomskom klasom.

Za količinu putovanja koju odradi mislim da su mu troškovi sasvim razumni.

Smrad licemjerni. Lako je trošio kad su mu strane banke davale postotak od pljačke dužnika s kreditima u francima, a za uzvrat je držao jezik za zubima.

New Report

Close