Počinje remont pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 16:07
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti osposobljena za građevinsku brzinu od 90 km/h.

Po završetku modernizacije signalno-sigurnosnog sustava na Zagreb Glavnom kolodvoru, a u sklopu obnavljanja zagrebačkog željezničkog prstena, u srijedu 13. ožujka 2013. u 8.00 sati počinju pripremni radovi na remontu pružne dionice od Zagreb Glavnog kolodvora do kolodvora Zagreb Klara, duljine 6.5 km na pruzi Zagreb Glavni Kolodvor – Sisak – Novska, a 18. ožujka počinje i remont dionice koji će trajati do 7. travnja 2013., priopćeno je iz HŽ-a.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti  osposobljena  za građevinsku brzinu od 90 km/h. Tijekom radova na snazi bit će posebna regulacija prometa i to na sljedeći način: od Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički će promet teći pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

Vlakovi će tako voziti od 13. do 17. ožujka 2013. od 8.00 do 14.00 sati te neprekidno od 18. ožujka u 8.00 sati do 7. travnja 2013. u 18.00 sati.

U spomenutom razdoblju na relaciji od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara i obratno, umjesto vlakova vozit će autobusi u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak. Posebni vozni red autobusa bit će objavljen tijekom vikenda. 

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Komentirajte prvi

New Report

Close