Plenković: Bit će potpisano 14 ugovora u vrijednosti više od 180 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. kolovoz 2017. u 15:11
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

“Ovo je poruka Kninu i jedan ozbiljan signal hrvatske Vlade na tragu provedbe recentno usvojene Strategije regionalnog razvoja”, kazao je.

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak da pola sjednice Vlade u Kninu biti posvećeno raznim projektima važnima za taj grad i Šibensko-kninsko županiju istaknuvši kako će biti potpisano 14 ugovora u vrijednosti više od 180 milijuna kuna.

"Praktično pola sjednice bit će posvećeno raznim projektima važnima za taj grad i Šibensko-kninsko županiju – za gospodarski rast, za stambeno zbrinjavanje, za razvoj", rekao je Plenković novinarima prije početka sjednice Vlade u Kninu.

Istaknuo je i da će bit potpisano 14 ugovora u vrijednosti više  od 180 milijuna kuna što je, kako je kazao, jasan signal da njegova vlada ne želi ove sjednice održavati u drugim gradovima (Vukovar, Sisak, Knin) samo u simboličnom smislu već da to bude prilika da one krajeve zemlje koji su deprivirani zbog različitih razloga stave visoko na dnevni red i potiču ravnomjerni razvoj Hrvatske.

"Ovo je poruka Kninu i jedan ozbiljan signal hrvatske Vlade na tragu provedbe recentno usvojene Strategije regionalnog razvoja", kazao je.

Upitan koliko će koštati novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Plenković je rekao da je njegov cilj popuniti određene praznine i korigirati određene nepravde koje su do sada postojale. Podsjetio je i da su u međuresornoj koordinaciji osigurali puni konsenzus između Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva financija te Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Premijer je istaknuo i da sve mjere iz novog zakona ne idu odjedanput već od iduće godine, već su neke predviđene i za 2019. godinu.

"Sve analize su pokazale da je ovakav zakon kvalitetan i svojim sadržajem, a fiskalno održiv", naglasio je. 

Plenković je, na novinarski upit vezan uz otkup MOL-ova udjela u Ini te prodaju više od 25 posto dionica HEP-a, ponovio da Vlada ne odustaje od otkupa MOL-ovog udjela  u Ini. Vezano uz prodaju više od 25 posto dionica Hrvatske elektroprivrede (HEP), odgovorio je kako prodaja 25 posto dionica HEP-a ona intencija koja je bila na dnevnom redu prije nekoliko mjeseci i još uvijek je jedna od intencija. No, dodao je, o tome će Vlada donijeti svoje zaključke.

Na pitanje očekuje li sutra na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" doalazak predstavnika srpske nacionalne manjine, rekao je da će SDSS, koji je dio parlamentarne većine, putem Srpskog narodnog vijeća dati izjavu koja se odnosi na sjećanja s aspekta na način kako oni to vide. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

premijerka minor malo previše talasala. a ovi mali nikakvi navodno branio Hrvatsku

Koga vi nasmijavate… ovdje je centralizacija vec 30 godina
Ljudi odlaze i nenamjeravaju imati djecu radi posla i radi slabo placenog posla
Ja ne kuzim za koga arhitekti grade zgrade kad vec sad moze zivjeti svaki drugi covjek u jednoj nekretnini bilo neboder ili stancic
Neda mi se pisati ali ima milijardu primjera

New Report

Close