Platio kaznu jer nije prijavio ZAMP-u puštanje glazbe na dočeku Nove godine

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2016. u 10:12
Prostorije HDS ZAMP-a, Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Organizator dočeka je kriv jer Hrvatskom društvu skladatelja nije dostavio popis izvedenih autorskih djela i nije prijavio slavlje, što je po zakonu morao.

Vlasnik jednog OPG-a, koji na svom imanju povremeno organizira i fešte, morao je platiti 6000 kuna kazne jer ZAMP-u nije platio naknadu za izvođenje glazbe na dočeku Nove godine. Presudu Visokog prekršajnog suda na Facebooku je objavio dr. sc. Predrag Kočila, predsjednik KUD-a Mihovljan u Međimurskoj županiji, koji se bori za to da se za izvođenje narodnih, tradicijskih pjesama ne naplaćuje naknada.

Kako piše Lokalni.hr, slučaj vlasnika OPG-a zanimljiv je jer kontrolor ZAMP-a nije ušao u dvoranu u kojoj se održavalo novogodišnje slavlje, već je samo – virio kroz prozor. Prebrojao je dvadesetak ljudi i čuo glazbu koja je, kako je rekao na sudu, "izvođena puštanjem uživo". Svirala je grupa Pajdaši, no nije znao naziv ni jedne pjesme. Na pitanje zašto nije ušao i predstavio se, rekao je da je organizator proslave – konfliktna osoba. Sud smatra da to što kontrolor nije ulazio u objekt nema utjecaj na zakonitost odluke, a organizator dočeka kriv jer Hrvatskom društvu skladatelja nije dostavio popis izvedenih autorskih djela i nije prijavio slavlje, što je po zakonu morao.

Komentari (12)
Pogledajte sve

ja svojoj djeci uvijek kažem da zaključaju vrata, ako će slušati glazbu, ZAMP nikada ne spava

ukinuti izmišljeni ZAMP i RTV pristojbu i to je jedino pravedno

Yusipoviću javi se! Jel’ još krpate rupe emporijona?

Bravo, upravo sam provjerio 2,3 autora cajki i nisu pod ZAMPOM, neka grmi iz svih birtija kad dođu strenđeri u kulturni obilazak

New Report

Close