Planule Vrdoljakove potpore industriji

Autor: Marija Brnić , 07. studeni 2013. u 09:32
Fotolia

Za bespovratnih 120 mil. kuna stiglo 475 projekata teških 1,73 mlrd. kn, najviše iz prehrambene industrije.

Izniman interes iskazan je na ponovljenom natječaju Ministarstva gospodarstva za 120 milijuna kuna bespovratnih potpora iz Operativnoga programa za ulaganja u opremu. Kako doznaje Poslovni dnevnik, zaprimljeno je ukupno 475 projekata kojima se od države traži čak više od 1,73 milijarde kuna potpora, što je 14,5 puta više od raspoloživa novca.

Najviše prijava pristiglo je iz prehrambene industrije, iz koje su nominirana čak 63 projekta. Slijede tvrtke iz drvne industrije sa 43 projekta te metalna industrija, proizvodnja gume i plastike, odjeće, te strojeva i uređaja.

Interes za bespovratnim sredstvima najveći je među poduzećima s područja Grada Zagreba, odakle je zaprimljeno 84 zahtjeva, te zagrebačkog prstena (58), a brojem odskaču i Međimurska, Varaždinska i Osječko-baranjska i Krapinsko-zagorska, kao i Primorsko-goranska županija. Na prošlom natječaju, koji je ljetos poništen, bilo je kandidirano 358 projekata, a čak četvrtina je dolazila iz sektora metalske industrije. Ovaj put novost je da se omogućilo natjecanje i prehrambenim proizvođačima. Prema informacijama iz Ministarstva gospodarstva, već počinje administrativna provjera zaprimljene dokumentacije, a potom slijedi ocjenjivanje projekata i potvrda opravdanih troškova te donošenje odluke o raspodjeli sredstava, a isplata se očekuje do kraja godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close