Plan za spas uz pomoć ex-vlasnika Gljadelkina

Autor: Suzana Varošanec , 02. travanj 2019. u 08:03
Sud daje šansu planu Uprave, ništa od stečaja/S. Midžor/PIXSELL

Računaju i na 10 mil. kn. za namirenje radnika i ostalih vjerovnika.

Odluka o stečajnim prijedlozima za Hidroelektru Mehanizaciju još nije donesena, a čini se da je neće 'pogurati' ni prijedlog koji je stigao iz Fine jer Trgovački sud u Zagrebu daje šansu planu Uprave dužnika, u cilju smanjenja blokade s 44 mil. kn na 15 mil. kn, a kroz četiri načina.

Najbrži se tiče nagodbe s HAC-om u iznosu od 10 mil. kn, pa predsjednik NO-a Marijan Vidmar navodi da se novac očekuje uskoro na računu.

Vjerovnicima te tako i radnicima još poručuje da nemaju osnova za bojazan da bi se ponovio slučaj kao s prvom nagodbom, kad se, podsjetimo, s 3 mil. kn od HAC-a kao dužnikova dužnika jedini naplatio Rudar iz Tounja.

Vidmar pojašnjava i kako funkcioniraju u blokadi. Kaže da bivši vlasnik Sergej Gljadelkin i Avenue grupa financiraju dovršetak starih poslova.

To je bitno za smanjivanje bankarskih garancija, kaže, kako bi ih se i anuliralo. Kako je za njih založena imovina u vrijednosti 22 ml. eura, tvrdi da će i nju moći prodavati za namirenje vjerovnika.

U prilog spašavanju dodaje i dobiveni posao u Rumunjskoj od 50 mil. eura te podizvođački posao od 200 mil. kn za grčku tvrtku odabranu za gradnju pristupnih cesta na Pelješkom mostu, no to ovisi o žalbenom postupku koji je u tijeku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close