Pizza Hut uskoro u Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 09. rujan 2014. u 09:50
Ilustracija / Thinkstock

Sama Pizza Hut ima sjedište u Kanzasu, a obuhvaća više od 15.000 restorana, uglavnom u franšizi.

U Hrvatsku bi uskoro trebao stići još jedan globalni lanaca fast food hrane u vidu Pizza Huta.

Ovaj američki lanac pizzerija zainteresiran je za hrvatsko i slovensko tržište, potvrdili su u sjedištu kompanije za regionalni portal za franšize Franchising.rs. Matjaž Plausteiner, regionalni konzultant Pizza Huta za ovu regiju pojasnio je da je u tijeku proces pronalaženja franšiznih partnera koji bi bili spremni da otvore minimalno tri restorana.

Plausteiner očekuje da pronađu financijski stabilne partnere koji će imati snage za ovakvu investicju, a koja, između ostalog, uključuje i inicijalnu naknadu od 49.600 dolara po restoranu. Sama Pizza Hut ima sjedište u Kanzasu, a obuhvaća više od 15.000 restorana, uglavnom u franšizi, u 100-injak država svijeta. Njihova matična kompanija je Yum!Brands!, pod kojom su i KFC, Taco Bell, WingStreet itd., koja zapošljava ukupno 1,5 milijuna ljudi. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nek dovode koga hoće…čim dodju okusit će realnost kao Subway koji je propao. U siromašnom hrvatskomttrzistu ima mjesta samo za McDonalds i eventualno Burger King a ostali nemaju šta tražit. I KFC je dosao pa su prazni po cijele dane…

Ovi koji neprestano dovode ove svjetske i europske lance u Hrvatsku moraju konačno shvatiti da RH prvo mora graditi temelj, zidati zidove pa tek onda postavljati krov. U RH se prvo stavlja krov, koji onda naravno svaki put propadne i lupne o dno. Da bi išao u shopping, da bi trošio i uživao u tolikoj ponudi, to prvo moraš negdje zaraditi svojim radom i to tako zaraditi da je ono što izdaješ zaista tvoj novac a ne novac banke koji ćeš u narednim mjesecima i godinama morati vraćati uz posao koji je nesiguran i primanja koja zasigurno neće rasti narednih godina ali koja su i ovako prevelika za hrvatske prilike jer nisu realna u odnosu na snagu hrvatskog gospodarstva. RH se mora okrenuti proizvodnji i izvozu, a da bi nešto izvozila mora kvalitetno proizvoditi a ne nuditi škart za veliki novac pa se onda čuditi da se nitko (više) ne zanima za hrvatske proizvode. Od samog trgovanja i šopinga (na kredit) Hrvatska u najboljem slučaju može samo stagnirati, definitivno ne napredovati. Kako većina ljudi živi na kreditima a ima prilično veliki apetit po pitanju potrošnje, izgledi da vrate sve te kredite baš i ne izgledaju ružičasto, štoviše će se tu nagomilati hrpa novih loših kredita koje će privatne banke samo proslijediti HNB-u a on podmiriti društvenim učinkom tj. poreznim novcem koji je prijeko potreban za druge stvari i važnije projekte.

New Report

Close