"Pelješki most prolazi i Scile i Haribde, ali nas to, niti unutarnji niti vanjski neprijatelji, neće zaustaviti"

Foto: Thomas Brey/dpa /DPA/PIXSELL Foto: Thomas Brey/dpa /DPA/PIXSELL

Ministar je rekao i kako ne može komentirati žalbene navode, ali da je činjenica da se nakon tvrtke "Snaga vjetra", koja je imala jednog ili nula zaposlenih, sada javlja još jedna koja ima nula zaposlenih i deset kuna temeljnog kapitala te da su mu te stvari malo čudne.

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković demantirao je u srijedu informaciju da je obustavljen natječaj za izvođenje radova na Pelješkom mostu, kazavši da je riječ o obustavljenu natječaju za izbor nadzora, a da će odluka o izvođaču biti donesena.

"Jutrošnja informacija koja je izašla u jednom od tiskanih medija da je izjavljena žalba na natječaj o Pelješkom mostu i da je on obustavljen nije točna. Nije obustavljen natječaj koji se odnosi na izvođenje radova Pelješkog mosta, nego je obustavljen natječaj koji se odnosi na postupak  izbora nadzora za Pelješki most. To su dvije odvojene stvari, ali jedna bez druge ne mogu. Ne možemo donijeti odluku o odabiru i početi graditi most dok nemamo odluku o nadzoru," rekao je Butković, koji je sudjelovao na konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u Opatiji.

"Pelješki most prolazi i Scile i Haribde, ali nas to, niti unutarnji niti vanjski neprijatelji, neće zaustaviti", rekao je Butković odgovarajućii na pitanja novinara.

Dodao je da će odluka o odabiru biti donesena vrlo brzo, odnosno ovih dana.

Rekao je i kako ne može komentirati žalbene navode, ali da je činjenica da se nakon tvrtke "Snaga vjetra", koja je imala jednog ili nula zaposlenih, sada javlja još jedna koja ima nula zaposlenih i deset kuna temeljnog kapitala te da su mu te stvari malo čudne.

Jutarnji list u srijedu donosi kako je zagrebačka tvrtka Lipov gaj podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez koje ne mogu početi radovi na izgradnji mosta. Žalba tvrtke Lipov gaj, kao i druge, mogle bi po ocjeni "Jutarnjeg" odgoditi potpisivanje ugovora o nadzora za proljeće iduće godine.

Komentari (4)
 • Vortac
  Vortac 23:17 6.12.2017.

  Još će puno neprijatelja sekretar Butković morati izmisliti da nekako opravda svoju nesposobnost.

 • Baldrick
  Baldrick 21:53 6.12.2017.

  Ovom vrlom ministru bi bilo bolje da prouči zakon o javnoj nabavi koji takve apsurde omogućuje.

  Kako je nova verzija ZJN-a išla početkom ove godine, znači podržana od ove Vlade, a javi se neka XY tvrtka koja po svim pravilima ZJN-a uspije ishodovati prolongaciju natječaja, tko je onda ovdje unutarnji neprijatelj? Valjda Vlada sama sebi kada donosi takve zakone!?

  Da nije smiješno bilo bi žalosno…

 • ozapa
  ozapa 16:39 6.12.2017.

  Opet smo došli na unutarnje i vanjske neprijatelje. Izgleda da ipak Tito živi vječno

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!