Ovo su neki od najčudnijih poduzetničkih nameta

PXL PXL

Gospodarstvenici priznaju kako ponekad ni samo ne znaju što sve plaćaju.

Vlada se posljednjih dana trudi saznati je li po ministarstvima zalutao još koji namet jer njihov broj želi prepoloviti, a olakšati gospodarstvenicima koji često, priznaju i sami, ni ne znaju što sve zapravo plaćaju, piše Dnevnik.hr

Koliko kava treba prodati da bi platio sve namete, ugostitelj Željko Peran više ni ne broji. 'To vam je otprilike, da vam karikiram: otvorite lokal, počnete raditi i nikad ne znate hoćete li kraj dana doživjeti živi ili ne, jer vam stalno dolaze neke uplatnice', kaže Željko.

A one, najčešće, guše gospodarstvo."'U registru smo imali 245 neporeznih davanja, a kad smo išli tražiti od ministarstava da nam dostave podatke došli smo do frapantnog podatka od 570", rekao je Branko Šego, pomoćnik ministra financija.

Samo u ministarstvu prometa Siniše Hajdaša Dončića ih je oko 150. No, vlada njihov broj želi 'odvesti' u povijest i broj nameta prepoloviti. 'Nakon izrade baze, ali istinite baze, ne lažne, nakon analize prihoda od tih nameta, treba ukinuti one koji nisu neophodni, kako bi poboljšali investicijsku klimu', rekao je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve